неділя, 29 березня 2020 14:04

Україна врятувала гру з Іспанією на останній хвилині

Україна врятувала гру з Іспанією на останній хвилині
Горшков згодом тренував дубль "Зеніта"

29 березня 2003 року в рамках відбору до Євро-2004 в Києві зустрілися збірні України й Іспанії. На переповненій арені, коли на матчі зібралося 83 тисячі вболівальників, гра завершилась бойовою нічиєю 2:2.

Відкрили рахунок саме українці - досить швидким голом відзначився Воронін. Шевченко з флангу зробив простріл, голкіпер і захисник збірної Іспанії кинулися на м'яч, але обидва проскочили повз. Натомість Андрій Воронін упритул розстріляв порожні ворота – 1:0.

Однак основні пристрасті розгорнулися наприкінці поєдинку. Спочатку тренер Леонід Буряк вирішив замінити Андрія Шевченка.

М'яч ідеально ліг йому на ногу й голкіпер Іспанії не впорався ударом

Відчувши полегшення Іспанія стіною пішла вперед і забила двічі. Голи до свого активу записали Рауль та Ечеберрія.
Здавалося, матч так і завершиться перемогою Іспанії, але Україну вже перед самим фінальним свистком урятував 33-річний дебютант із "Зеніта" Олександр Горшков. М'яч ідеально ліг йому на ногу й голкіпер Іспанії не впорався ударом – 2:2

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна лише раз перемагала Францію

Україна в групі фінішувала третьою, пропустивши вперед Іспанію й Грецію. Саме греки в фінальному турнірі здобули чемпіонство.

Зараз ви читаєте новину «Україна врятувала гру з Іспанією на останній хвилині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі