вівторок, 23 грудня 2008 14:46

У Львові відкривають футбольну академію

За кілька днів на базі Львівського училища фізичної культури ФК "Карпати" офіційно відкриє Західноукраїнську футбольну академію. Про це повідомив на прес-конференції директор ЛУФК Степан Родак.

Незважаючи на те, що відділення футболу у ЛУФК існує з 1969 року і виховало чимало знаменитих футболістів (Баль, Рац, Лужний, Тищенко, Татарчук, Мущинка, Чигринський), училище для заняття футболом досі не мало належної спортивної бази. І лише з відновленням співпраці з ФК "Карпати", за інформацією Степана Родака, вдалося покращити стан справ у цьому плані. Уже збудовано поле зі штучним покриттям, а також зроблено капітальний ремонт гуртожитку, у якому проживатимуть учні з інших областей України, пише zaxid.net.

Як повідомив почесний президент ФК "Карпати" Петро Димінський, в академії навчатимуться найздібніші юні футболісти з усієї Західної України. Проте якщо учні ставитимуться до навчання безвідповідально, то за це відповідатимуть усі - від самих учнів до тренерів.

"Сьогодні заробити гроші на футболі в Україні неможливо, тому цей проект суто патріотичний", - зазначив Петро Димінський.

Раніше у відділенні футболу працювало 4 тренери, а після того, як цим проектом заопікувалися "Карпати", кількість тренерів збільшено до 13.

Зараз ви читаєте новину «У Львові відкривають футбольну академію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі