четвер, 25 листопада 2010 19:46

У Ліппі з'явився конкурент на місце у збірній України

У Ліппі з'явився конкурент на місце у збірній України

Тренер донецького "Шахтаря" Мірча Луческу найближчим часом може очолити національну збірну України. Про це повідомив агент ФІФА, що працює у Східній Європі.

При цьому румунський фахівець продовжить роботу зі своїм нинішнім клубом. Зараз тренером збірної України є Юрій Калитвинцев.

Відзначимо, 25 серпня в київському Будинку футболу відбулося засідання Виконавчого комітету Федерації футболу України, на якому Виконком розглянув і задовольнив заяву Мирона Маркевича про його звільнення з посади наставника національної збірної. Виконуючим обов'язки головного тренера одностайно був затверджений Ю. Калитвинцев.

А 21 серпня з'явилася заява головного тренера збірної України з футболу Маркевича про намір залишити свій пост. У заяві Маркевича причиною звільнення називалося рішення КДК ФФУ щодо ФК "Металіст". На думку екс-тренера збірної, своїм рішенням ФФУ "повністю дискредитувала себе". Маркевич був призначений на пост головного тренера 1 лютого 2010 на засіданні виконкому ФФУ. Тоді ж Калитвинцев був призначений помічником головного тренера.

Нагадаємо, що Луческу з 1979 р. по 2000 р. працював з румунськими та італійськими футбольними клубами. З 2000 по 2004 рр.. він працював з турецькими "Галатасараєм" і "Бешикташем". У 2004 р. на запрошення Ріната Ахметова, президента ФК "Шахтар", Луческу підписав контракт з донецьким клубом.

За сезон 2007-2008 рр.. "Шахтар" під керівництвом румунського тренера зібрав всі найпрестижніші трофеї вітчизняного футболу - золото чемпіонату вищої ліги, Кубок і Суперкубок України. А самого Луческу назвали кращим тренером національного чемпіонату. У сезоні 2008-2009 рр.. донецька команда виграла перший у своїй історії європейський трофей - Кубок УЄФА.

РБК-Спорт

Зараз ви читаєте новину «У Ліппі з'явився конкурент на місце у збірній України ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі