середа, 15 червня 2011 14:04

У Кореї будуть платити гроші за інформацію про "договорняки"

У Кореї будуть платити гроші за інформацію про "договорняки"

Футбольна ліга Кореї встановила грошові винагороди особам, які повідомлять важливу інформацію про спроби організації договірних матчів.

Розмір винагороди складе від 10 мільйонів вон (9 236 доларів США) до 100 мільйонів (92 350 доларів) в залежності від важливості інформації.

Футбольна влада країни також запропонувала футболістам повідомляти про свою участь в договірних матчах в обмін на зниження покарання з метою виявити коло осіб, що підштовхують гравців до подібних дій.

Активність чиновників пов'язана з тим, що уряд Кореї пригрозив припинити фінансування спортивних ліг у зв'язку з великою кількістю"дивних" матчів.

Нещодавно в країні було затримано коло осіб, підозрюваних в організації договірних матчів. У їх число увійшли 10 гравців, які в обмін на гроші забезпечували поразки своїх команд.

Минулого місяця один з футболістів покінчив життя самогубством, згадавши в передсмертній записці організаторів договірняків.

Зараз ви читаєте новину «У Кореї будуть платити гроші за інформацію про "договорняки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі