вівторок, 03 травня 2011 18:46

П'ятьох грузинських футболістів вигнали з клубів через договірні матчі

П'ятьох грузинських футболістів вигнали з клубів через договірні матчі

У Грузії з трьох команд вищої футбольної ліги вигнали гравців, яких викрили в організації договірних матчів. Про це повідомляє GHN. Мова йде про футболістів, про затримання яких раніше оголосило грузинське МВС.

З клубу "Байя" виключені гравці Роїн Оніані і Леван Віртагава, з "Самтредіа" - Спартак Гогія і Кахабер Кіртадзе, з клубу "Віт Джорджія" — Гіга Бечвая. Згадані Оніані і Гогія були капітанами своїх команд.

За інформацією МВС Грузії, ці гравці перебували в змові з організаторами нелегального тоталізатора. Вони заздалегідь домовлялися про рахунок, при цьому винагорода футболістів становила по 12-15 тисяч доларів за гру.

Повідомлялося, що при плануванні договірних матчів обмовлялося навіть число кутових і замін, які передбачалося зробити в ході гри.

Всі затримані футболісти, як повідомляла "Грузія Online", були звільнені після допиту.

На наступний день стало також відомо, що УЄФА звернулася до Федерації футболу Грузії з проханням проаналізувати кілька ігор (з участю згаданих команд "Віт Джорджія" і "Самтредіа"), результати яких здалися УЄФА "підозрілими". Про це прохання, як передає IPN, повідомив президент грузинської федерації Звіад Січінава.

Зараз ви читаєте новину «П'ятьох грузинських футболістів вигнали з клубів через договірні матчі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі