вівторок, 07 листопада 2017 15:12

У Держдумі не виключили відмову Росії від Олімпіади-2018

У Держдумі не виключили відмову Росії від Олімпіади-2018
Росію можуть допустити до участі в Олімпіаді під нейтральним прапором. Фото: Globallookpress

У Держдумі РФ не виключили відмову Росії від участі в Олімпійських іграх 2018 року в Пхенчхані.

Про це в інтерв'ю виданню gazeta.ru заявила депутат Держдуми і олімпійська чемпіонка з ковзанярського спорту Світлана Журова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від Олімпіади-2018 Росію просять відсторонити 17 країн

"Імовірніше, якщо нам запропонують нейтральний прапор, брати участь в Олімпіаді-2018 ми не будемо. Про це заявили президент країни Володимир Путін і президент Олімпійського комітету Росії Олександр Жуков. Думаю, що це позиція і більшості спортсменів, якщо прямо зараз їх запитати. Той же президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах ще 2 роки тому сказав, що Росія за жодних обставин не поїде на Олімпіаду-2018 під нейтральним прапором. Ми або взагалі не будемо брати участь, або будемо під своїм прапором", - заявила Журова.

Інший погляд має дворазовий олімпійський чемпіон Росії з біатлону Сергій Чепіков.

"Для багатьох спортсменів це єдиний шанс в їхній спортивній кар'єрі взяти участь в Олімпійських іграх. Отже, навіть під нейтральним прапором можна було б виступити. Потрібно розуміти, що атлети витратили багато праці й часу, щоб підготуватися до цих стартів. Від цих змагань буде багато чого залежати в їхній подальшій долі і те, як вони зможуть реалізувати себе як професійні спортсмени", - сказав він.

МОК може заборонити виконувати гімн Росії на Олімпіаді-2018. Також РФ можуть заборонити брати участь у церемонії відкриття Ігор. Все це може бути застосовано в рамках санкцій для Росії за допінгову систему на Іграх-2014 в Сочі. Розглядатимуть російське питання на засіданні виконкому МОК 5 грудня.

Раніше МОК довічно дискваліфікував відомих російських лижників.

Зараз ви читаєте новину «У Держдумі не виключили відмову Росії від Олімпіади-2018». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі