субота, 06 січня 2024 13:31

Світоліна вийшла у фінал турніру WTA 250 в Окленді

Світоліна вийшла у фінал турніру WTA 250 в Окленді
Українська тенісистка Еліна Світоліна перемогла у півфіналі китаянку Сію Ван. Фото: sport.24tv.ua

Українка Еліна Світоліна вийшла у фінал турніру WTA 250 у новозеландському Окленді.

У півфіналі змагань тенісистка здолала китаянку Сію Ван, повідомляє Суспільне.

Турнір в Окленді став для Світоліної першим за чотири місяці. Вона достроково завершила минулий сезон після US Open-2023, щоб відновитися після травми стопи.

На старті турніру Світоліна здолала двох чемпіонок Грендслемів - данку Каролін Возняцкі (6:4, 6:3) та британку Емму Радукану (6:7, 7:6, 6:1). У чвертьфіналі українка обіграла чешку Маріє Боузкову у двох сетах - 6:0, 6:3.

А суперницею Світоліної за вихід у фінал була 71-ша ракетка світу Сію Ван з Китаю. Тенісистки вперше зустрілись в очному матчі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська тенісистка Світоліна в сміливих образах знялась для глянцю

Старт поєдинку залишився за Ван, яка зробила два брейки та повела з рахунком 4:1. Після цього Світоліна відіграла один брейк, однак одразу ж програла ще один гейм на своїй подачі та у підсумку поступилась у першому сеті — 2:6.

На початку другої партії українка відіграла брейкпойнт, після чого у наступних восьми геймах тенісистки впевнено захищали власні подачі без брейкпойнтів.

За рахунку 5:4 на свою користь Світоліна заробила перший сетпойнт у матчі, який зуміла одразу ж реалізувати, перевівши гру у вирішальний сет.

У третьому сеті Світоліна зробила два брейки та повела з рахунком 5:1. Після цього програла два гейми поспіль, однак зуміла закрити матч з другого матчпойнту на своїй подачі - 6:3.

Загалом гра тривала 2 години та 11 хвилин. Світоліна виконала шість ейсів, виграла 65% очок на першій подачі та реалізувала чотири брейкпойнти з десяти.

У фіналі WTA Світоліна виступить вперше після травня 2023 року, коли виграла грунтовий турнір категорії 250 у Страсбурзі. Українка вийшла у 21-й фінал у кар'єрі на рівні WTA і боротиметься за 18-й титул. Востаннє вона вигравала турнір на харді у 2021 році в Чикаго.

У фіналі суперницею Світоліної стане третя ракетка світу та чинна чемпіонка US Open Коко Гофф із США, яка у півфіналі розгромила співвітчизницю Емму Наварро - 6:3, 6:1. Тенісистки зустрінуться вдруге: у 2021-му Світоліна обіграла Гофф у двох сетах у другому колі Australian Open.

Українка спробує вперше виграти турнір в Окленді, на якому дебютувала у цьому році. Натомість Гофф захищатиме минулорічний титул.

Перша ракетка України Еліна Світоліна (WTA № 25) розкритикувала організацію підсумкового турніру WTA-2023. Зокрема, заявила, що турнір організовано на низькому рівні.

Спортсменка розчарована тим, що тенісистки грають на поганих кортах і за жахливого графіку.

Зараз ви читаєте новину «Світоліна вийшла у фінал турніру WTA 250 в Окленді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі