вівторок, 11 липня 2023 21:45

Світоліна обіграла першу ракетку світу й вийшла до півфіналу Вімблдона

Світоліна обіграла першу ракетку світу й вийшла до півфіналу Вімблдона
Українська тенісистка Еліна Світоліна вдруге в кар'єрі вийшла до півфіналу Вімблдону. Фото: wimbledon.com

Українська тенісистка Еліна Світоліна вдруге в кар'єрі вийшла до півфіналу Вімблдону.

В 1/4 фіналу українка у напруженому матчі перемогла першу ракетку світу, чотириразову переможницю турнірів Gran Slam, Ігу Свьонтек: 7-5 6-7(5) 6-2. Про це повідомив Тенісний портал України.

У першій партії Світоліна поступалася 3-5, але виграла чотири гейми поспіль. У другому сеті поступалася вже українка 1-3, але відігралася і навіть вела на тайбрейку 4-1, але польська тенісистка зуміла виграти тайбрейк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світоліна обіграла білоруску і вийшла до чвертьфіналу Wimbledon

У вирішальному сеті перевага Еліни була вже незаперечною. Вона зробила два брейки, жодного разу не віддала свою подачу і реалізувала перевагу з другого матчболу.

Світоліна за підсумками Вімблдону поверне собі звання першої ракетки України. Вона вже забезпечила собі місце у топ-30 та обійде Ангеліну Калініну.

За вихід у фінал українка посперечається з Маркетою Вондроушовою із Чехії.

Еліна Світоліна на шляху до півфіналу Вімблдону-2023 обіграла вже чотирьох тенісисток, які вигравали турніри Grand Slam.

У першому колі українка перемогла семиразову чемпіонку мейджорів американку Вінус Вільямс, у третьому раунді – переможницю AUS Open-2020 Софію Кенін із США, у четвертому колі – дворазову переможницю Відкритої першості Австралії Вікторію Азаренко, а в чвертьфіналі – чотириразову чемпіонку ТВШ – польську тенісистку Ігу Свьонтек .

Крім того, у другому колі Еліна обіграла триразову чемпіонку мейджорів в парному розряді – Елізе Мертенс.

Серед них дві колишні перші ракетки світу (Вінус Вільямс та Вікторія Азаренко) та одна діюча – Іга Свьонтек.

Зазначимо, що Світоліна вшосте в кар'єрі виграє тенісистку, яка наразі займає перший рядок у світовій класифікації. Але вперше це їй вдається зробити на турнірі Великого Шолому.

Зараз ви читаєте новину «Світоліна обіграла першу ракетку світу й вийшла до півфіналу Вімблдона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі