середа, 09 грудня 2020 12:27

Суркіс пояснив істерію навколо Луческу і порівняв його з Лобановським

Суркіс пояснив істерію навколо Луческу і порівняв його з Лобановським
Мірча Луческу кілька років не тренував узагалі. Фото "Динамо"

Президент "Динамо" Ігор Суркіс поділився думкою про головного тренера команди Мірчі Луческу.

"Луческу працює, хоче працювати, це найголовніше. Він працює по 24 години на добу. Це тренер, який з тими ж футболістами, домігся великого прогресу. Він виграв Суперкубок, ми потрапили в євровесну. Найголовніше, за що треба поставити йому п'ятірку, - команда грала в Лізі чемпіонів". Про це Суркіс заявив в ефірі каналу "Бомбардир".

"Ми йдемо на 1-му місці в УПЛ, йде боротьба за 1-ше місце в чемпіонаті, але все вирішуватиметься навесні. Але є ще фактор, що футбол без глядачів - не той футбол, який ми звикли бачити. Якби були глядачі, може, і якість гри була би краща. У матчі з "Ференцварошем" глядачі точно не завадили б.

Ми дивимося на свою команду, а чи переживає "Шахтар" - я не знаю. Та істерія, яка піднялася з приходом Луческу, вони спочатку розуміли, що це тренер, який створить конкуренцію. У всякому разі вже не буде 23 очки розриву, як було минулого сезону.

Ідея із запрошенням Луческу виникала давно. Коли ти хочеш призначити головного тренера, розглядаєш безліч кандидатур. Завжди була ідея щодо Містера, але було незрозуміло, чи захоче він. Він досвідчений тренер з величезним стажем роботи, професіонал до мозку кісток. Його можна порівнювати тільки з Лобановським по тому, як він працює.

У цьому віці 24 години тренувати і говорити про футбол - це може тільки великий професіонал. Залишити сім'ю в Румунії, переїхати жити на базу, хоча ми йому квартиру пропонували. Але відмовляється, каже, що хоче жити на базі, повністю познайомитися з командою, з гравцями, бути ближче до них.

Він же перейшов до нас не відразу після "Шахтаря", він після цього ще десь працював, а потім був безробітний. Як було не скористатися?

Ми прагнемо в Європу, кричимо, що нам треба в ЄС, а розмірковуємо, як совки. Взяти Моурінью того ж, він працював в "МЮ", "Челсі", зараз в "Тоттенгемі". Проти "Челсі" він робив все можливе, щоб обіграти їх. Це професійні тренери, вони хочуть працювати.

Містер прийняв цей виклик, тому що він професіонал. Він же перейшов до нас не відразу після "Шахтаря", він після цього ще десь працював, а потім був безробітний. Як було не скористатися?

Тим більше цей коронавірус почався, ні з ким ні зустрітися, ні вилетіти, ні посилення нормальне зробити. А він прийшов і сказав, що працюватиме з цими хлопцями, йому взагалі ніхто не потрібен.

Не було такого, що хтось прийшов і сказав: "Візьміть Луческу". Про це багато Циганик говорив. Він говорив 2 роки тому, чому не взяти досвідченого тренера, того ж Луческу, який без роботи. Він, можливо, мав з ним якийсь контакт, я з Луческу не спілкувався. Виникла така ідея.

Усі, хто брав у цьому участь, мали рацію", - сказав Суркіс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Минуть роки й цю перемогу ніхто не згадає – українська преса після матчу з "Ференцварошем"

Луческу прийшов в київське "Динамо" в липні цьогоріч і вивів команду в плей-оф Ліги Європи.

Зараз ви читаєте новину «Суркіс пояснив істерію навколо Луческу і порівняв його з Лобановським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі