понеділок, 03 січня 2011 13:39

Суркіс говорить про тиск влади на Федерацію футболу

Суркіс говорить про тиск влади на Федерацію футболу

Регіональні представництва Федерації футболу України продовжують аналізувати безпрецедентні події навколо 12-го Конгресу ФФУ.

Станом на 31 грудня 2010 в адміністрацію національної асоціації такі офіційні документи надіслала вже майже половина її колективних членів, повідомляє прес-служба ФФУ.

Їх зміст в основному містить аргументи про недоцільність проведення позачергового Конгресу і підтверджує солідарну підтримку нинішній управлінській команді ФФУ на чолі з Григорієм Суркісом.

Водночас, ФФУ висловлює стурбованість небезпечною тенденцією, яка спостерігається в деяких регіонах країни. Говориться, що вже після того, як колективні члени провели свої легітимні представницькі збори і більшістю голосів прийняли рішення на підтримку нинішнього керівництва ФФУ, під тиском керівників влади скликаються повторні збори цих органів для прийняття резолюцій діаметрально протилежного змісту.

ФФУ буде негайно інформувати Президента України, який пообіцяв у телефонній розмові з главою FIFA Йозефом Блаттером жорстко присікати такі випадки. Також ФФУ має намір повідомляти FIFA і UEFA про конкретні факти грубого втручання у свою діяльність.

Нагадаємо, що на XII Конгресі ФФУ було зроблено спробу змістити Григорія Суркіса із займаної посади. Однак вона зазнала невдачі, оскільки не була внесена в регламент Конгресу. У результаті Григорій Суркіс розпустив Конгрес ФФУ, який так і не зміг проголосувати за порядок денний.

Пізніше президент UEFA Мішель Платіні закликав Федерацію футболу України утриматися від конфліктів всередині організації, а президент FIFA Зепп Блаттер у телефонній розмові з Віктором Януковичем також обговорив ситуацію, що склалася щодо ФФУ. У свою чергу Президент України заявив, що йому невідомі факти втручання в справи Федерації футболу, але пообіцяв припиняти такі дії.

СПОРТ bigmir)net

Зараз ви читаєте новину «Суркіс говорить про тиск влади на Федерацію футболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі