середа, 29 грудня 2010 14:06

Суми хочуть скликати позачерговий конгрес ФФУ і відправити Суркіса у відставку

Суми хочуть скликати позачерговий конгрес ФФУ і відправити Суркіса у відставку

Члени виконавчого комітету Федерації футболу Сумської області вимагають скликати позачерговий конгрес Федерації футболу України з питання про припинення повноважень президента ФФУ Григорія Суркіса.

Як передає УНІАН, виконком ФФСО прийняв рішення звернутися до ФФУ з вимогою про проведення позачергового Конгресу федерації та про внесення до його порядку денного питання про недовіру Суркісу і припинення його повноважень президента Національної федерації футболу, голови виконкому і президії ФФУ.

За таке рішення проголосували всі п'ятнадцять присутніх на засіданні членів виконкому обласної федерації футболу.

На початку грудня цього року у ряді ЗМІ, а також у зовнішній рекламі по всій Україні велася кампанія проти Суркіса. Зокрема, були розміщені біг-борди з написами: "Суркіса у відставку!". Хто є замовником рекламних площ, точно не відомо. Більшість експертів відносить цю кампанію до активу "скривджених" дисциплінарним покаранням футбольних клубів "Карпати" і "Металіст". Ці клуби позбавлять дев'яти турнірних очок у наступному сезоні за договірний матч.

15 грудня в Києві повинен був відбутися XII Конгрес ФФУ. Частина делегатів Конгресу вимагала включити в проект порядку денного питання про висловлення недовіри Суркісу, проте він відмовився, зазначивши, що така вимога суперечить регламенту.

Президент ФФУ також звинуватив своїх супротивників у тиску на делегатів з метою, щоб вони проголосували за висловлення йому недовіри. Після цього делегати не підтримали проект порядку денного засідання, і Суркіс розпустив Конгрес.

За матеріалами Факты

Зараз ви читаєте новину «Суми хочуть скликати позачерговий конгрес ФФУ і відправити Суркіса у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі