середа, 28 січня 2009 13:04

Статевий скандал в іранському футболі (ВІДЕО)

Провідний іранський футбольний клуб вимушений був публічно попросити вибачення за те, що дозволив провести матч між жіночою командою і колективом хлопців. Це був перший футбольний матч між жіночою і чоловічою командами в Ірані з часів ісламської революції, повідомляє terrikon з посиланням на Би-би-си.

Керівництво клубу "Естеглал", яке очолює іранську футбольну лігу, повідомило, що усунуло від роботи трьох чоловік, відповідальних за організацію матчу. Спортивні змагання за участю обох статей категорично заборонені в Ірані. Жінки навіть не допускаються на трибуни стадіонів під час матчів чоловічої першості.

Як повідомляється, нещасливий матч відбувся на початку січня на одному з тегеранських стадіонів. Хлопці перемогли з рахунком 7:0. Проте Аліреза Мансурян, який очолює спортивну академію клубу "Естеглал", заявив, що дві команди опинилися на одному полі ненадовго, коли співпав час їхніх тренувань.

"Розібравшись в ситуації, я прийшов до висновку, що насправді все відбувалося не так, як про це повідомлялося", - сказав Мансурян. Він підкреслив, що його клуб "Прихильник захисту моральних цінностей". Проте Мансурян, у минулому відомий футболіст, також був покараний у зв"язку з цим інцидентом.

Футбольний матч як і раніше знаходиться в центрі розслідування державного спортивного комітету, що забезпечує сегрегацію в іранському спорті.

Зараз ви читаєте новину «Статевий скандал в іранському футболі (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі