субота, 22 грудня 2018 14:45

Стартував третій етап Кубка світу з біатлону: українки продемонстрували значний прогрес

Стартував третій етап Кубка світу з біатлону: українки продемонстрували значний прогрес
Віта Семеренко зайняла сьоме місце в спринті

В чешському місті Нове Место стартував третій етап Кубка світу з біатлону. Чоловіки та жінки провели спринтерські гонки. Якщо чоловіча частина нашої команди особливо не порадувала, то жінки продемонстрували відчутний прогрес, у порівнянні з попереднім етапом.

Виступи українців у цій гонці викликають стриманий оптимізм. Як і говорив перед стартом старший тренер команди Юрай Санітра, хлопці спробували довести, що рівень форми у них набагато краще, ніж показаний результат в естафеті Хохфільцена. Найзначніші докази пред'явив Дмитро Підручний. Два нуля на вогневих рубежах капітан підкріпив непоганим останнім колом, в результаті чого фінішував на кращому для себе в цьому сезоні 19-му місці.

Кубкові очки заробили і ще двоє українців: Артем Прима трохи зіпсував собі результат промахом в стрільбі лежачи, але відпрацював ногами для 34-го підсумкового результату. Відразу слідом за партнером по команді розташувався Сергій Семенов, який пройшов обидва вогневі рубежі без помилок.

Спринт. Чоловіки
1. Йоханнес Тінгнес Бе (0 + 0) 23: 09,9
2. Олександр Логінов (0 + 0) +21,0
3. Мартін Понсілуома (0 + 0) +54,2
...
19. Дмитро Підручний (0 + 0) +1:25,6
34. Артем Прима (1 + 0) +2:00,2
35. Сергій Семенов (0 + 0) +2:01,4
73. Артем Тищенко (0 + 2) +3:01,3

Скільки критичних стріл було випущено на адресу української жіночої команди після двох етапів Кубка світу. Навіть незважаючи на наявну в активі перемогу Юлії Джими і подіум Анастасії Меркушіно в одиночному міксті. Але швидкісні показники дівчат дійсно залишали бажати кращого. Але сьогодні скептикам був дан переконливу відповідь!

Валя Семеренко здивувала вже на старті гонки, пройшовши перше коло в одні ноги з німецької лижницею Деніз Херрманн! А далі Валя почала своїми снайперськими здібностями нагадувати про те, як в минулому сезоні була одним з кращих стрільців світового біатлону. Два точних вогневих рубежі - а проміжні лідери після стійки! Шкода, поки форма наших дівчат на даний момент не ідеальна, і зберегти призову позицію Семеренко не зуміла.

Олена Підгрушна, яка саме на цьому стадіоні п'ять років тому провела свій найкращий чемпіонат світу в кар'єрі, допустила промах у стрільбі стоячи. Але який же видатний останнє коло "намалювала" капітан команди! Краще Херрманн, краще Макаряйнен, краще Лаура Дальмаєр - лучше всех !!! Відіграючи позиції після стійки одну за одною, Лена на фініші навіть зуміла обійти Валю Семеренко.

А далі умови ковзання на трасі стали змінюватися, і це теж зіграло на руку нашим дівчатам! Анастасія Меркушина ідеально відпрацювала два вогневі рубежі - як завжди швидко і точно. І, що підганяється тренерами, зуміла вклинитися на фініші в двосекундних інтервал між Оленою і Валею!

Але емоційний пік чекав українських уболівальників ще попереду. І його автор - Віта Семеренко! Стартуючи однією з останніх, Віта зробила ставку на швидку стрілянину - по скорострільності у неї другий результат в гонці, лише на секунду довше, ніж майстер роботи на вогневих рубежах Доротея Вірер! Стрілянину стоячи Віта проводила, маючи шанси навіть на те, щоб перехопити лідерство в гонці і замахнутися на подіум! Але ... останній постріл! У той момент, коли не закрилася остання мішень, розчаровано видихнула вся біатлонна Україна. Однак і з цим промахом Віта не опустила руки, самовіддано боролася на трасі і показала кращий для себе в цьому сезоні сьомий результат! Менш напівсекунди до квітковій церемонії і півхвилини від часу лідера!

Спринт. Женщины
1. Марте Олсбю Ройселанд (0+0) 19:44,6
2. Лаура Дальмайер (0+1) +4,5
3. Паулина Фиалкова (0+0) +6,2
...
7. Вита Семеренко (0+1) +31,4
13. Елена Пидгрушная (0+1) +43,4
14. Анастасия Меркушина (0+0) +43,8
15. Валя Семеренко (0+0) +46,0
41. Юлия Джима (1+0) +1:38,0

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські біатлоністи провалили естафету

Сьогодні відбудуться ще дві гонки. О 16:00 на гонку переслідування вийдуть чоловіки, о 18:00 жінки.

Зараз ви читаєте новину «Стартував третій етап Кубка світу з біатлону: українки продемонстрували значний прогрес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі