четвер, 03 травня 2018 16:14

Стали відомі космічні витрати найзаможніших клубів Європи

Стали відомі космічні витрати найзаможніших клубів Європи
"Манчестер Сіті" лідирує у списку. Фото: Hays

На підсилення складу гранди європейського футболу не шкодують грошей. Оглядачі La Gazzetta dello Sport підрахували, скільки клуби витратили за останні десять років.

Цілком очікувано, на першому місці в цьому рейтингу розташувався "Манчестер Сіті" - €1 млрд 154 млн. Найдорожчою покупкою "городян" є півзахисник Кевін Де Брюйне, який в 2015 році за €74 млн перебрався в Манчестер з "Вольфсбурга". Другим за вартістю трансфером "Сіті" є зимовий перехід захисника Емерік Ляпорт з "Атлетика" за €65 млн.

Досить несподівано, на другому місці опинилася каталонська "Барселона", яка завжди славилася свій легендарної "Ла массе". Однак лише за останній рік команда витратила на посилення складу близько €300 млн. 105 було заплачено за Усмана Дембеле влітку, ще 120 за Філіпа Коутіньйо взимку. Їхні витрати за останні роки склали €1 млрд 151 млн.

На третьому місця виявився "ПСЖ", який лише за Неймара заплатив "Барселоні" фантастичні €222 млн. Не забуваємо також, що свого часу €65 млн було заплачено за Кавані, 63 за Ді Марію, а також від €50 до €40 млн коштували клубу такі гравці, як Дракслер, Пасторе, Сілва, Луїс. Майбутнім літом парижани мають заплатити "Монако" за Киліана Мбаппе ще €180 млн. Сумарно ж шейхи витратили €1 млрд 150 млн.

У п'ятірці також "Челсі", які на посилення складу в останні роки витратили €1 млрд 137 млн, а також "Манчестер Юнайтед". Їх витрати знаходяться на рівні €1 млрд 108 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Рома" - "Ліверпуль" 4:2. Англійці стали другим фіналістом Ліги чемпіонів

Фіналісти Ліги чемпіонів цього сезону не дотягли до мільярда. "Реал" витратив 977 мільйонів, а "Ліверпуль" - 930.

Зараз ви читаєте новину «Стали відомі космічні витрати найзаможніших клубів Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі