неділя, 08 серпня 2021 08:09

Що треба знати про сьогоднішню українську медалістку Олімпіади

Що треба знати про сьогоднішню українську медалістку Олімпіади
Старікова не впоралася із канадкою у фіналі. Фото: UEC

Сьогодні львів'янка Олена Старікова виборола для України шосту срібну медаль. У фіналі велогонок українка поступилася світовій рекордсменці Кейсі Мітчелл з Канади.

Розповідаємо про спортсменку.

Олена народилася 22 квітня 1996 року в Харкові. 13-річною прийшла в секцію велоспорту КСДЮШОР "Динамо" у місті Харків у 2009 році. Першим тренером була Марія Зарванська.

З 2010 по 2017 була багаторазовою чемпіонкою України з різних видів велоспорту на треку. Старікова має справжню колекцію нагород з чемпіонатів Європи: золото, три срібних та три бронзових медалі. Українка була срібною призеркою чемпіонату світу у гіті на 500 метрів в 2019 році. Ця медаль стала першою для України на чемпіонатах світу з 2008 року.

З 2018 року виступає за Львів. Закінчила Харківську державну академію фізичної культури. Одружена. Хобі - відеоігри та читання. Може цілий день просидіти над книгою.

Олена має життєве гасло: "Краще шкодувати про те, що зробила, аніж про те, що можна було б зробити, але не зробила".

Улюблена страва - млинці з сиром.

Нагороджена Орденом княгині Ольги II ступеня та Орденом княгині Ольги III ступеня. Має військове звання старший сержант ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Хижняк програв у фіналі Олімпіади

Вчора Україна виборола на Олімпіаді чотири медалі - дві срібні й дві бронзові. Загалом наша збірна має 19 нагород. З них лише одну золоту. Її здобув борець класичного стилю Жан Беленюк.

Зараз ви читаєте новину «Що треба знати про сьогоднішню українську медалістку Олімпіади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі