пʼятниця, 13 листопада 2020 14:41

Що потрібно знати про третього суперника збірної України на Євро-2020

Що потрібно знати про третього суперника збірної України на Євро-2020
Горан Пандєв є символом збірної Північної Македонії. Фото: Reuters

Третім суперником збірної України на Євро-2021 стала Північна Македонія. Що потрібно знати про цю збірну?

Вперше вийшли на великий форум. Для Північної Македонії Євро-2021 стане першим великим турніром на рівні збірних. Отримати путівку на турнір вдалося завдяки Лізі націй. Переможці навіть не найсильніших дивізіонів мають шанси поборотися за путівку на Євро. Можливості пройти відбір у звичній кваліфікації у македонців фактично не було.

Північна Македонія – тренерська команда. Наставник команди Ігор Ангеловскі працює із 2015 року. Тренер пройшов із командою 3 відбіркові цикли. За цей час команда повністю сформувалася та зігралася. Зараз Північна Македонія – це поєднання досвідчених гравців та молоді, яка сильна своїм колективом та командними діями. Головна заслуга Ангеловскі - величезна мотивація футболістів на кожен матч.

Лідери грають в Італії та Іспанії. Капітан команди, 37-річний Горан Пандєв, - найвідоміший гравець збірної Північної Македонії. Форвард грав за "Лаціо", "Інтер" та "Наполі". Попри вік, поточний сезон проводить у "Дженоа". Півзахисник "Наполі", 21-річний Еліф Елмас, оцінюється у €18 млн. Хавбек "Леванте" Еніс Барді - €20 млн.

Команда намагається закрити сильні сторони суперника, а власні атаки будує через швидкий перехід із оборони та майстерність власних лідерів

Найсильніша лінія – центр півзахисту. Тут зібрані найсильніші гравці збірної. Опорник – Аріян Адемі, капітан "Динамо", Загреб. Барді та Елмас грають у Серії А та Ла Лазі. Півзахисту також допомагає відтягнутий форвард Пандєв.

Команда грає від оборони. Північна Македонія грає у 3 центральних захисники, максимально насичує середину поля та попереду має 2 нападники. Команда намагається закрити сильні сторони суперника, а власні атаки будує через швидкий перехід з оборони та індивідуальну майстерність власних лідерів.

Сильні та слабкі сторони. Північна Македонія сильна своїм характером та лідером. Відсутність майстерності гравці компенсують надмірним бажанням та працездатністю. Вони готові чекати та терпіти цілий матч, щоб тільки мати один шанс на перемогу. Футболісти мають велику мотивацію показати себе на Євро, щоб отримати увагу сильніших клубів. Капітан команди Пандєв має роль лідера та величезного авторитета в колективі. Не всім футболістам вистачає кваліфікації та майстерності. Вони можуть помилятися у простих ситуаціях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначилися 4 останні учасники Євро-2020

Євро-2021 пройде із 11 червня по 11 липня. Збірна України на груповому етапі зіграє проти Нідерландів - 13 червня, Північної Македонії - 17 червня та Австрії - 21 червня.

Зараз ви читаєте новину «Що потрібно знати про третього суперника збірної України на Євро-2020». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі