вівторок, 09 червня 2009 16:47

Сколарі тренуватиме узбецький "Бунедкор"

Сколарі тренуватиме узбецький "Бунедкор"

Екс-тренер "Челсі" і збірної Португалії Луїш Феліпе Сколарі підписав контракт з "Бунедкором".

Тривалість угоди - 18 місяців. Великий Філ давно готувався до повернення на тренерський місток, тому пропозиція з Узбекистану надійшла дуже вчасно.

"Головними аргументами, які переконали мене приїхати сюди було наполегливе бажання президента клубу, а також швидкість розвитку футболу в Узбекистані. Безумовно, фінансовий аспект також важливий, проте я хочу запросити пару-трійку гравців і помічників для продуктивної роботи".

Фінансова частина питання не розголошується, проте зрозуміло, що зарплата Сколарі не поступатиметься зарплаті Зіко, який був його попередником на цій посаді.

За словами виконавчого директора клубу Таваккала Ісмаїлова, перед Сколарі поставлено завдання підняти рівень гри "Бунедкора" та інших узбецьких команд до таких висот, щоб збірна Узбекистану змогла кваліфікуватися на фінальний турнір чемпіонату світу 2014 року.

У вересні 2008 року "Бунедкор" підписав контракт з чемпіоном світу 2002 року бразильцем Рівалдо. У тому ж місяці головним тренером команди став бразилець Зіко, який в січні 2009 року перейшов в ЦСКА. Після Зіко головним тренером "Бунедкора" став місцевий фахівець Амет Мемет.

60-річний Сколарі почав тренерську кар"єру в 1982 році, працював з клубами з Бразилії, Кувейту та Японії. У 2001 році він очолив збірну Бразилії і привів її до перемоги на чемпіонаті світу - 2002. З 2003 по 2008 роки Сколарі працював із збірною Португалії, а влітку 2008 року підписав контракт з "Челсі". У лютому 2009 року бразилець був звільнений з "Челсі" у зв"язку з поганими результатами команди.

За матеріалами Football.ua, A BOLA, Лента

Зараз ви читаєте новину «Сколарі тренуватиме узбецький "Бунедкор"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі