пʼятниця, 20 вересня 2013 15:11

"Сказав Ковалю, що він зіграв фантастично" - воротар "Генка"

Футболісти бельгійського "Генка" виклалися на 200% задля перемоги над київським "Динамо" у матчі 1-го туру групового етапу Ліги Європи. Про це після матчу розповів голкіпер "шахтарів" Ласло Кетелеш.

"Динамо" зараз не у кращій формі, але все одно залишається дуже небезпечною командою з гарним підбором висококласних виконавців, - каже угорець. - Ми намагалися грати так як тренувались перед матчем. Сьогодні ми добре захищалися і врешті "знайшли" свій гол. Цього нам вистачило для перемоги".

Ви очікували більшого від "Динамо"?

"Я б не сказав, що команда показала слабку гру. Останні 20 хвилин і перші 15 господарі добре тиснули на наші ворота, але фортуна відвернулась від них. За перші п'ять хвилин "Динамо" могло забити швидкий гол, але у мене сьогодні дуже вдалий день. Можна сказати, що нам щастило, а супернику — ні".

Кого з гравців суперника ви остерігалися найбільше?

"Ми нікого не боялися. Я поважаю всіх гравців "Динамо". Ми дуже добре підготувалися до гри. У нас було чимало інформації по гравцях. Можу виділити Мбокані, який виступав у чемпіонаті Бельгії та Ленса, який грає за збірну Нідерландів. Взагалі у киян дуже багато "збірників" у складі. У таких матчах не потрібно нікого боятися, а намагатися показати свій максимум. Хочеться відзначити роботу наших захисників. Вони сьогодні зіграли дуже добре, виклалися на 200%."

У вас не виникало відчуття, що можете пропустити гол?

"Я боюсь таких думок і жену їх від себе. Ми дуже серйозно підготувалися до гри. Завжди приємно грати на таких стадіонах, як "Олімпійський". Не кожного тижня проводиш матч на арені, яка вміщує 70 тисяч глядачів. Вболівальники "Динамо" підтримували свою команду. У нас також була своя група фанатів. Все це разом створило хорошу футбольну атмосферу. В таких умов неможливо грати погано."

Вболівальники "Динамо" аплодисментами проводжали гравців "Генка" з поля.

"Це були фантастичні відчуття. Ми відчули гордість за свою команду. Коли вболівальники команди суперника аплодують, то це значить, що ми зробили щось велике. Поразки завжди засмучують фанатів. У футболі неможливо весь час вигравати, особливо на високому рівні. Я впевнений, що наступного разу "Динамо" подарує своїм вболівальникам позитивні емоції."

Можна сказати, що це найкращий матч у вашій кар'єрі?

"Один з них так точно, - сміється Кетелеш. - У матчах проти таких великих команд, як "Динамо" завжди переживаєш фантастичні відчуття."

Хто зараз фаворит нашої групи?

"Хороше питання. У минулому сезоні нас вважали третьою командою групи, але ми вийшли з першого місця. В європейському футболі таке трапляється. Але треба визнати, що не дивлячись на поразку "Динамо" залишається головним фаворитом нашого квартету. Нам потрібно зіграти з іншими суперника з таким же настроєм. Фарт - це також важлива складова гри."

Перемога у Києві — це перший крок на шляху до плей-офф?

"Це дуже великий крок. Три очки на виїзді у матчі з фаворитом групи дорого коштують. Але у нас попереду ще 5 матчів. Сьогоднішня перемога не гарантує нам виходу з групи і не позбавляє шансів "Динамо".

Після матчу ви підійшли до Максима Коваля. Про що говорили?

"Я сказав Ковалю, що він зіграв фантастично. Він дійсно провів чудову гру. Що стосується нашого голу, то удар Горіуса ніхто б не зміг парирувати. Це був дуже хороший удар. У першому таймі Коваль кілька разів рятував "Динамо". Після матчу я хотів його підбадьорити, адже я теж воротар і знаю, що він зараз відчуває."

Нагадаємо, "Динамо" програло "Генку" з рахунком 0:1. Єдиний гол на 62-й хвилині провів Жюльєн Горіус.

Зараз ви читаєте новину «"Сказав Ковалю, що він зіграв фантастично" - воротар "Генка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі