середа, 03 червня 2009 14:36

Сергію Реброву виповнилося 35 років

Сергію Реброву виповнилося 35 років

У середу один із найвидатніших українських футболістів Сергій Ребров відзначає ювілей. Йому виповнюється 35 років. Через поєдинки збірних форвард казанського "Рубіна" дістав чотири дні вихідних, тож на своє свято приїхав до Києва.

- Сергію, вітаємо з поважною датою. Не можу не поцікавитися, як святкуватимете?

- Дякую за вітання. Мені поталанило: тренер "Рубіна" відпустив на чотири дні додому. От у Києві я зможу у сімейному колі відзначити свято.

- Хто накриватиме стіл? Дружина?

- Ні, в такий день дружина повинна відпочивати. Ми знайдемо кого, хто би подбав про оригінальний стіл.

- Гостей багато запросили?

- Точну кількість сказати не можу. Знаю, що за столом будуть найвірніші мої друзі.

- Хто до вас завітає з відомих футболістів?

- Достеменно знаю, що ввечері прийде Олег Гусєв. Будуть, мабуть, й інші гравці, з якими я приятелюю. Багато хлопців не зможе прийти до мене в гості, бо вони нині тренуються до поєдинку з хорватами.

- Які шанси нашої збірної у поєдинку з хорватською дружиною?

- Шанси високі. Точніше, думаю, що шанси обох команд рівні. Хорвати та українці — рівні за класом команди. Я помітив одну деталь: обидві команди не мають яскраво виражених суперзірок. У дев"яностих за Хорватію виступали мегазірки світового футболу. Тепер таких у господарів немає. Зате вони сильні колективно. Так само, як і ми. Це підтверджує те, що обидві збірні — рівні за класом. З одного боку, хорватам комфортніше діяти в рідних стінах. Та з іншого боку, наші хлопці добре грають на виїзді. Гра від оборони на контратаках — це родзинка гри українців. Тому "синьо-жовті" сміливо можуть претендувати на те, щоб привезти три очки з Хорватії. Господарі побіжать вперед — і треба їх підловити.

- Як вам старт сезону для казанського "Рубіна"?

- Ми дуже задоволені. І не лише тому, що посідаємо перше місце. Коли ми виграли чемпіонат, багато експертів нам закидали, що не було чемпіонської гри. Тепер малюнок нашої гри змінився. З"явився контроль м"яча.

- Вже проаналізували причину поразки від московського ЦСКА у недавньому фіналі Кубку Росії?

- Аналізу гри ще не було, бо нас відпустили по домівках. Та можу сказати, що нам трохи не пощастило. Погода була складна, поле заважало конструктивно діяти, було важко взагалі когось обіграти, бо м"яч застрягав. Москвичам було легше. Вони не створювали гольових моментів, а робили ставку тільки на стандартні положення.

- Цього літа "Рубін" дебютує в Лізі чемпіонів...

- Так, наша завдання — постаратися вийти з групи. Інакше навіщо тоді було виходити в Лігу чемпіонів? Постараємось виконати поставлене завдання.

Починав свою кар"єру Ребров в донецькому "Шахтарі", але широку популярність здобув вже в стані головних суперників донеччан - київському "Динамо". Київська зв"язка форвардів Шевченка - Ребров в другій половині 90-х вважалася чи не найкращою в Європі і вже точно найкращою в її східній частині. Вони абсолютно не схожі манерою гри, і тому, напевно, так органічно доповнювали один одного.

За ними почали полювати провідні клуби, і в 2000 році Ребров перейшов за 18 мільйонів доларів в "Тоттенхем". Але він не зміг виправдати надії лондонського клубу, забивши за декілька сезонів тільки 10 м"ячів в Англії. Після цього рік відіграв в стамбульському "Фенербахче" і став в його складі чемпіоном Туреччини. У 2004 році повернувся до Англії, в лондонський "Вест Хем", який виступав тоді в першому дивізіоні.

У 2005 році Сергій повернувся в київське "Динамо", де і збирався грати до кінця кар"єри. Але в 2008 році Ребров підписав з казанським "Рубіном" трирічний контракт. Забивши всі свої голи в другій половині сезону, Сергій зробив важливий внесок до чемпіонства казанської команди. Таким чином, Ребров став чемпіоном трьох країн - України, Туреччини і Росії.

У збірній України Ребров провів 74 матчі, забив 15 м"ячів.

За матеріалами Турнір, Sports.ru.

Зараз ви читаєте новину «Сергію Реброву виповнилося 35 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі