вівторок, 02 листопада 2010 12:34

Сербський баскетболіст отримав два роки в'язниці за побиття студента

Сербський баскетболіст отримав два роки в'язниці за побиття студента

Суд Белграда в понеділок засудив баскетболіста Міладіна Ковачевича до двох років і трьох місяців тюремного ув'язнення за нанесення тяжких тілесних ушкоджень американському студенту.

Ковачевич, який раніше навчався в одному з коледжів американського міста Бінгемтон (штат Нью-Йорк), під час бійки в місцевому нічному клубі, яка сталася 4 травня 2008 року, побив свого однокурсника Брайана Стайнхауера, в результаті чого останній отримав тяжкі каліцтва. Ковачевич був затриманий місцевою поліцією, але був випущений під внесену його родиною заставу в 100 тисяч доларів. У нього були відібрані документи, щоб він не зміг покинути межі країни. Проте вже через кілька днів Ковачевич опинився в Белграді.

Передбачається, що він зміг отримати нові документи в сербському консульстві в США. У результаті дипломатичного скандалу своїх постів позбулися консул і віце-консул Сербії в Нью-Йорку. Американська влада зажадали видачі підозрюваного, але Белград вказав, що конституція країни не передбачає можливості видачі сербського громадянина іншим державам.

Відзначається, що відносно м'який вирок, винесений Ковачевичу, став можливим в результаті угоди, яку спортсмен уклав з правосуддям у вересні. У рамках угоди Ковачевич визнав себе винним у побитті Стайнхауера, а суд зняв з нього звинувачення у використанні фальшивих виїзних документів.

Незважаючи на те, що уряд Сербії виплатив Стайнхауеру 900 тисяч доларів у якості компенсації, адміністрація Обами і родина потерпілого висловлювала розчарування угодою, що відбулася, яка, на їхню думку, передбачала надмірно м'який вирок.

За матеріалами РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Сербський баскетболіст отримав два роки в'язниці за побиття студента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі