четвер, 20 жовтня 2011 19:56

Збірна Великобританії з футболу отримала тренера на Олімпіаду-2012

Збірна Великобританії з футболу отримала тренера на Олімпіаду-2012

Головним тренером олімпійської збірної Великобританії з футболу призначений Стюарт Пірс, який в даний час працює наставником молодіжної збірної Англії і допомагає Фабіо Капелло в головній команді країни. Про це повідомляє офіційний твіттер Британської олімпійської асоціації. Пірс готуватиме британців до Олімпійських ігор 2012 року в Лондоні.

У 2009 році пост наставника британської команди пропонували головному тренеру "Манчестер Юнайтед" серові Алексу Фергюсону, але він відповів відмовою. Що стосується Пірса, то він вважається одним з головних кандидатів на пост наставника збірної Англії, який стане вакантним після Євро-2012, коли команду залишить Капелло.

На Олімпіаду 49-річний Пірс повинен буде зібрати команду з гравців, що представляють Англію, Уельс, Шотландію та Північну Ірландію, проте з цим можуть виникнути труднощі, оскільки три футбольні асоціації (тобто всі, за винятком англійської), стурбовані можливою втратою незалежного статусу, виступають проти присутності їх футболістів в об'єднаній команді.

Збірна Великобританії тричі вигравала олімпійський футбольний турнір - в 1900, 1908 і 1912 роках. Востаннє збірна Великобританії з футболу приймала участь в Олімпіадах в 1960 році.

Після 1960 року британці не потрапляли на Олімпійські ігри через розбіжності чотирьох футбольних федерацій країни. Місце у футбольному турнірі Олімпіади в Лондоні британці отримали автоматично (як господарі змагань).

У футбольному турнірі на Олімпійських іграх беруть участь футболісти не старше 23 років. Крім того, кожна збірна може включити в заявку трьох гравців старше цього віку. Очікується, що в збірній Великобританії одним з таких футболістів може стати Девід Бекхем.

Зараз ви читаєте новину «Збірна Великобританії з футболу отримала тренера на Олімпіаду-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі