четвер, 09 жовтня 2014 23:41

Збірна України обіграла Білорусь
7

Фото: Ірина КОЗЮПА

Національна збірна України перемогла Білорусь у матчі відбору на Євро-2016. Поєдинок завершився з рахунком 2:0 на користь українців. Автоголом відзначився Олександр Мартинович. Ще один гол забив Сергій Сидорчук. Зустріч пройшла на "Борисов-Арені" у місті Борисові у присутності 10 тисяч глядачів.

"Борисов-Арена"

13-тисячний стадіон, на якому свої домашні матчі проводить БАТЕ (сюди в гості ще приїде донецький "Шахтар", який грає з борисовчанами в одній групі Ліги чемпіонів), був заповнений на 80%. Все-таки вільних місць вистачало.

"Борисов Арена" - найновіший стадіон Білорусі, відкритий весною цього року. Розташований за містом. Зовні нагадує якийсь космічний об'єкт. Всередині доволі комфортний. Це суто футбольна арена без бігових доріжок. Трибуни розташовані близько від поля.

Солідарність

Ультрас збірної Білорусі виявили солідарність з українськими фанатами. На своєму секторі вони вивісили синьо-жовтий прапор із тризубом. Кілька разів вболівальники разом співали пісню "Воїни світла". Хіт "Ляпіса Трубєцкого" став одним із символів Майдану. Фанати українських клубів часто виконували цю пісню на стадіонах.

Також ультрас збірної Білорусі та України влаштовували перекличку "Слава Україні — Героям Слава" та "Жыве Беларусь".

Перед грою білоруси у соцмережах обговорювали відомий хіт про Путіна. Всіх цікавило чи заспівають його на стадіоні. Українські фанати їх не розчарували. На "Борисов Арені" прозвучало "Путін — Ху...ло". Кілька разів. А тепер увага. Білоруські ультрас і собі заспівали про Путіна. Не часто побачиш таке єднання фанатів різних країн і почуєш вигуки "Разом і назавжди". А чого варте скандування "Україна" "Борисов Ареною" чи "Хто не скаче той москаль" у виконанні ультрас збірної Білорусі.

Солідарність-2

Диктор по стадіону кілька разів різними мовами повторив, що футбол — це не місце для расизму. Футболісти з ним погодилися. І зробили групове фото — гравці обидвох збірних разом із арбітрами. Вийшло дуже мило. Вболівальники оцінили цей жест щедрими оплесками.

11 друзів Фоменка

Стартовий склад збірної України від Михайла Фоменка:

П'ятов у воротах. Цілком прогнозовано. Михайло Іванович завжди довіряв кіперу "Шахтаря". У центрі захисту Кучер та Хачеріді. Ракицького Фоменко залишив у запасі. На краях грали Федецький та Шевчук.

Цетральна "опорна" лінія — Ротань та Степаненко. Едмар - трохи вище. Наша атака — Коноплянка — Зозуля — Ярмоленко.

Автогол

Після нічиї з Люксембургом збірну Білорусі критикував навіть Лукашенко, який м'яко кажучи, байдужий до футболу. Перед матчем з українцями білоруські футболісти обіцяли виправитися. Тим більше гра проходила в рідних стінах.

"Не побоялися українців" - коротко підсумував перший тайм білоруський колега. Початок був за гостями. Команда Михайла Фоменка більше контролювала м'яч і всім складом переходила на половину поля суперника. Але найбільш небезпечний момент в активі господарів. Наприкінці матчу пробивав Олександр Мартинович. Наші вистояли.

Другий тайм активніше розпочали білоруси. Вперед до воріт П'ятова їх гнали власні фанати, які тепер були за спиною Юрія Жевнова. Простріли і навіси на маленького Зозулю легко читалися високими захисниками збірної Білорусі. Від стандартів також користі було небагато. М'яч після удару Коноплянки просвистів над воротами.

На 74 хвилині Станіслав Драгун з-за меж штрафного майданчика перевірив пильність П'ятова. Андрій справився з потужним ударом хавбека "Крильєв Совєтов".

На 81-й хвилині автоголом відзначився захисник "Краснодара" Олександр Мартинович.

Білоруси намагались відігратися, але стандарти результатів не принесли. Натомість Сергій Сидорчук, який вийшов на заміну, забив у порожні ворота у компенсований арбітром час. Це 2:0.

"Молодці", - під такі вигуки пролунав фінальний свисток.

Додамо, що вже у неділю, 12 жовтня, збірна України зіграє у Львові проти Македонії. Білоруси вдома приймуть Словаччину.

Євро-2016

Кваліфікація

2-й тур

Білорусь — Україна — 0:2

Гол: 81, Мартинович (автогол), 90+2, Сергій Сидорчук.

Зараз ви читаєте новину «Збірна України обіграла Білорусь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі