неділя, 21 лютого 2021 18:59

"Шахтар" переміг "Рух" у матчі з "лівим" пенальті

"Шахтар" переміг "Рух" у матчі з "лівим" пенальті
Тете відкрив рахунок у матчі. Фото "Шахтар"

Донецький "Шахтар" обіграв у Києві львівський "Рух" в матчі чемпіонату України – 2:0. Відзначилися Тете і Майкон з пенальті.

Перемога гірникам далася нелегко. Вони й самі не очікували, що команда, яка перебуває на передостанньому місці, так гратиме проти них. Львів'яни показали прекрасний рух полем, зовсім не відсиджувалися в обороні, відповідали атакою на атаку. Перший гол Тете став результатом індивідуальної майстерності гавця. Другий – наслідок грубої помилки арбітрів. Призначати такі пенальті – ганьба. У матчі з "Маккабі" арбітр переглядав схожий епізод після контакту Кривцова. Але ніякого пенальті не було. Момент із падінням Вітао навіть половини ізраїльського епізоду не тягне. Тим не менше, суддя Балакін після прискіпливого перегляду епізоду таки призначив 11-метровий удар.

Вражає тренер гостей Іван Федик. Видно, що людина живе футболом, прагне вдосконалюватися

"Шахтар" ментально не був готовий до опору "Руху". Три попередження у гірників – Додо, Вітао і Патрік отримали за зрив швидких контратак суперника. Тим часом гості самі прекрасно виходили з-під пресингу донеччан за допомогою короткого пасу. Нібито львів'яни й давали простір господарям поля, але ніякого зиску більш титулований клуб не мав.

Вражає тренер гостей Іван Федик. Видно, що людина живе футболом, прагне вдосконалюватися. Його команда аж ніяк не виглядає аутсайдером й, очевидно, невдовзі вибереться із зони вильоту. Якщо "Рух" прогресуватиме, то на його тренера мусять звернути увагу більш титуловані клуби. Принаймні в умовній Португалії це 100% сталося би. Але в Україні надають перевагу 75-річним легіонерам тренерського цеху.

Декілька нагод мав у першому таймі Микола Кухаревич. В одному з моментів він банально не влучив у ворота з кількох метрів. Микола поки не виглядає готовим до "Андерлехта". Тим більше, що приклад Богдана Михайличенка аж ніяк не надихає їхати в команду Венсана Компані. У Федика Кухаревич прогресуватиме швидше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "З Мораесом все погано": огляд соцмереж після матчів "Динамо" та "Шахтаря" у Лізі Європи

У попередному матчі в Лізі Європи "Шахтар" на виїзді обіграв ізраїльський "Маккабі". В наступному матчі жонеччани прийматимуть гостей із Тель-Авіва в Києві.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" переміг "Рух" у матчі з "лівим" пенальті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі