пʼятниця, 15 квітня 2016 11:44

"Шахтар" може боятися хіба що "Ліверпуля"

"Шахтар" може боятися хіба що "Ліверпуля"

Донецький "Шахтар" переміг у повторному матчі чвертьфіналу Ліги Європи португальську "Брагу" у Львові - 4:0. Що було в матчі?

Теза про те, що "Шахтарю" потрапив найслабший клуб у 1/4 фіналу, підтвердилася. Португальці не мали жодних шансів на позитивний результат. У порівнянні з командою 2011-го року, коли тодішні підопічні Домінгуша пройшли на цій же стадії "Динамо", нинішня "Брага" нічим не вразила. Хіба що дублем Рікардо Ферейри у свої ворота. Такого українські вболівальники ніколи не бачили. Навіть славнозвісний росіянин Юрій Ковтун ніколи не забивав два м'ячі у власні ворота. Він міг засмучувати власних голкіперів у трьох матчах поспіль, але не більше одного гола за гру.


Перемігши "Брагу", донецький клуб сам перетворився на "солодку булочку". Решта півфіналістів, окрім хіба що "Ліверпуля", мріють отримати в суперники саме гірників. Мерсисайдцям з тією грою, яку вони продемонстрували у матчі проти "Боруссії", має бути абсолютно байдуже проти кого виходити й вигравати.


Аналогічно, крім "Ліверпуля, "Шахтареві" нікого не треба боятися. Іспанські клуби, попри традиційно чудову форму в квітні-травні, навряд чи набагато сильніші за нинішній "Шахтар". Особливо "Севілья". Андалузцям, з їхніми проблемами в обороні, буде дуже важко повторити свій минулорічний виграш у Лізі Європи. Жеребкування, нагадаємо, сьогодні о 13.30 за Києвом.


Луческу чи не вперше подякував львівській публіці на потужну підтримку впродовж гри. Очевидно, його слова про "нейтральне поле" слід забути. Принаймні під час матчів у єврокубках.


Від матчу до матчу прогресує молодий Віктор Коваленко. Хлопець не боїться брати ініціативу у компанії зіркових бразильців. Факундо Ферейра, схоже, остаточно посадив на лаву запасних Олександра Гладкого. Не віриться, що ще восени Гладкий розглядався як імовірний кандидат у збірну України.

Що зумовлює успішну гру "Шахтаря" в Лізі Європи?

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" може боятися хіба що "Ліверпуля"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі