четвер, 13 грудня 2018 01:30

Шахтар - Ліон 1:1, відеоогляд матчу, прес-конференція Фонсеки

Шахтар - Ліон 1:1, відеоогляд матчу, прес-конференція Фонсеки
Мораес відкрив рахунок у матчі проти "Ліона"

Головний тренер донецького "Шахтаря" Паулу Фонсека відповів на запитання журналістів після матчу проти "Ліона"

"Чи вплинуло на Шахтар те, що на початку матчу вболівальники Динамо вивісили неприємний банер і кидали фаєри? Я хочу говорити про те, що на стадіоні були 39 тисяч глядачів. Прийшли не лише вболівальники Шахтаря, а й прихильники інших клубів. Вони нас палко підтримували, нам було дуже приємно. Найголовніше, що стільки людей прийшли на матч, хоча ми грали не в рідному місті. Саме це потрібно цінувати, про це говорити. Я дуже вдячний за підтримку.

Які позиції хочу підсилити в зимове міжсезоння? Ця ситуація вже обговорюється з адміністрацією клубу. Я склав список гравців, які нам потрібні. Зараз не бачу сенсу розкривати карти та говорити про позиції, які плануємо підсилити. Ми вже давно ведемо діалог з адміністрацією на цю тему.

Заміна Хочолави на Бутка? Я вирішив прийняти таке рішення і вважаю, що воно правильне. Навіть гол – це наслідок індивідуальних дій Фекіра. З переходом Матвієнка в центр захисту ми почали грати краще.

Ми дуже щасливі грати в Харкові, вже звикли до міста і стадіону. Там на наші ігри ходять багато людей, нам там комфортно. Матчі в Києві? Чому б ні. Сьогоднішня зустріч показала, що у нас тут також є підтримка. Не надто багато людей забажали б прийти на футбол в таку погоду, але цей поєдинок зібрав чимало вболівальників.

Матч сьогодні не можна назвати переможним для Шахтаря. Нічийна гра – результат справедливий. Ми намагалися грати на рівних. Нам вдавалося відповідати Ліону, поки суперник не зрівняв рахунок. Шахтар не був далеким від того, щоб вперше в історії двічі поспіль вийти в плей-офф Ліги чемпіонів. Однак завдяки індивідуальній майстерності Ліон зрівняв рахунок. Підсумок цілком справедливий.

Ліга Європи серйозно змінилася за останні 10 років. Подивіться, які команди зараз там виступають. Було б неправильно говорити, що Шахтар має обов'язково вигравати цей турнір. Ми будемо намагатися пройти якнайдалі", - сказав Фонсека.

Ліга чемпіонів 2018/19. Група F, 6-й тур

Шахтар – Ліон – 1:1

Голи: Мораєс, 22 – Фекір, 65

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дива не сталося: "Шахтар" вибув із Ліги чемпіонів

"Шахтар" зайняв третє місце в групі, що дозволить "гірникам" на весні зіграти в 1/16 фіналу Ліги Європи. Україну в цьому турнірі також представлятиме київське "Динамо". Жеребкування відбудеться в понеділок 17 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Шахтар - Ліон 1:1, відеоогляд матчу, прес-конференція Фонсеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі