субота, 09 липня 2022 15:12

Спецтема: Війна Росії проти України

"Росіян завжди всі недолюблювали" – віцечемпіонка світу зі стрибків у воду Лискун

"Росіян завжди всі недолюблювали" – віцечемпіонка світу зі стрибків у воду Лискун
Українська стрибунка у воду Софія Лискун розповіла, як російських спортсменів всі недолюблювали. Фото: facebook.com/ukrainiandiving

До спортсменів з Росії всі ставилися не надто привітно й до війни в Україні. І коли їх не допустили на чемпіонат світу з водних видів спорту в Угорщині, всім полегшало.

Про це срібна призерка світової першості 2022 року українка Софія Лискун заявила Obozrevatel.

"Варто зазначити, що росіян завжди всі недолюблювали, незалежно від конфлікту між Україною та РФ. Усі їх недолюблювали, бо дивишся на людину і зрозуміло, що вона какашка якась. Дивиться на тебе і, начебто, посміхається, а потім три кроки робить і то тренеру, то своїм ніби "подружкам" починає розповідати, який ти поганий", – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прихильнику Путіна Карякіну закривають рота його ж колеги-шахісти з РФ

Без росіян не було зайвої напруги на чемпіонаті світу.

"А потім ти починаєш її обігравати в певних дисциплінах, а вона на тебе дивиться, ніби ти в неї мільйон вкрала. Чесно, ніхто на чемпіонаті, мабуть, і не звернув увагу, що росіян не було. Хоча стало легше та простіше, тому що не було цього зайвого напруження в басейні та взагалі скрізь", – додала Лискун.

Відносини між збірними України та Росії зі стрибків у воду значно погіршилися після втечі в РФ Олександра Бондаря. Після окупації Луганська вже на той момент чемпіон Європи та призер чемпіонату світу обрав "триколор".

"Не те, що ми вважаємо росіян якимись суперниками. Просто одна з моїх перших тренерок поїхала туди – в Росію. Туди ж переїхав і наш колишній стрибун Бондар, і вони разом там і тренуються. І ясно, що хтось проти когось та й налаштовує. А лізти в це все – те саме, що в смітті копатися", – вважає спортсменка.

Як зазначила Лискун, жодного співчуття через війну вони від російських колег не дочекалися.

Софія Лискун є дворазовою чемпіонкою Європи, ще двічі здобувала "бронзу", віцечемпіонка світу 2022 року.

На юнацьких Олімпійських іграх-2018 завоювала срібну та бронзову нагороди.

Зараз ви читаєте новину «"Росіян завжди всі недолюблювали" – віцечемпіонка світу зі стрибків у воду Лискун». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі