субота, 08 липня 2023 14:54

Росіян та білорусів допустили до Азіатських ігор, де вони зможуть пройти кваліфікацію на Олімпіаду-2024

Росіян та білорусів допустили до Азіатських ігор, де вони зможуть пройти кваліфікацію на Олімпіаду-2024
Спортсмени з Росії та Білорусі виступлять цього року на Азійських іграх у Китаї, де зможуть пройти кваліфікацію на Олімпіаду-2024. Фото: hangzhou2022.cn

Спортсмени з Росії та Білорусі виступлять цього року на Азійських іграх у Китаї, де зможуть пройти кваліфікацію на Олімпіаду-2024.

На змагання допустять близько 500 атлетів з обох країн. Про це повідомляє Inside the Games.

Спортсмени з РФ та Білорусі при цьому змагатимуться у нейтральному статусі та не зможуть претендувати на медалі, проте це дасть їм можливість пройти кваліфікацію на Олімпіаду-2024 у Парижі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російським спортсменам висунули умови для участі в Олімпіаді-2024

Азійські ігри відбуватимуться з 23 вересня до 8 жовтня.

Олімпійський комітет Азії зробив запрошення на змагання для РФ та Білорусі ще у січні, коли МОК вперше зробив заяву про необхідність повернути спортсменів із цих країн на міжнародні турніри.

Росія та Білорусь офіційно поки що не були допущені на Олімпіаду-2024.

Президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах зробив скандальну заяву щодо можливої участі спортсменів з Росії та Білорусі в Олімпійських іграх-2024 в Парижі.

Голова МОК зазначив, що працює над тим, щоб допомогти атлетам з РФ та Білорусі повернутися на міжнародні змагання.

Бах цинічно заявив, що участь росіян та білорусів у Олімпіаді-2024 нібито сприятиме "об'єднанню всього світу", тому МОК хоче допустити спортсменів з країн-агресорів в нейтральному статусі.

Зараз ви читаєте новину «Росіян та білорусів допустили до Азіатських ігор, де вони зможуть пройти кваліфікацію на Олімпіаду-2024». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі