неділя, 11 червня 2017 20:11

"Реал" завжди повертається, щоб переписати історію золотими літерами": клуб, який 12 разів виграв Лігу чемпіонів

"Неможливо добитися більшого, ніж Зідан за ці 17 місяців, - каже президент мадридського "Реала" Флорентіно Перес після фінального матчу Ліги чемпіонів з "Ювентусом" (4:1). - Він був генієм і в 2001 році, коли ми взяли його гравцем. Залишається ним і зараз, але вже в якості тренера. Він передає футболістам пристрасть, талант і професіоналізм.

Зідан може залишитися в "Реалі" до кінця свого життя. Кожен фанат "Реала" вдячний йому".

  Президент «Реала» Флорентіно Перес
Президент «Реала» Флорентіно Перес

Зідан встановив унікальне досягнення, вигравши в якості тренера обидві Ліги чемпіонів, в яких брав участь, а Кріштіану Роналду став найкращим бомбардиром ЛЧ уп'яте поспіль. У Неаполі навіть пообіцяли португальцю безкоштовну каву за дубль "Ювентусу".

"Реал" став першим клубом з 1990 року, який виграв Лігу чемпіонів два роки поспіль (до цього турнір називався "Кубок європейських чемпіонів"). Всього в історії "Реала" це 12-й найпрестижніший європейський клубний трофей. Таке не вдавалося жодному іншому клубу.

"Реал" Мадрид є одним з найвідоміших клубів не тільки Європи, а й усього світу.

Офіційним днем народження "королівського" клубу вважається 6 березня 1902 року. Саме в цей день брати Педрос і Хуліан Паласіони заснували футбольний клуб. Через 18 років після його створення король Іспанії Альфонс присвоїв мадридській команді назву "Реал" - королівський, під яким вона виступає і тепер.

З перших років свого життя Мадрид показав себе як сильний і боєздатний суперник, вигравши Кубок Іспанії в 1905 році і повторивши цей трофей ще 18 раз. А в 1928 році він стає організатором проведення національної футбольної першості в Іспанії з футболу. Ще через три роки королівська команда посідає перше місце у чемпіонаті. І на сьогоднішній день вона повторила свій успіх 32 рази.

П'ятдесяті роки проходять під знаком Кубка чемпіонів, коли іспанська команда виграла Кубок європейських чемпіонів, обігравши у фінальному поєдинку німецький "Айнтрахт". У той час головними діючими гравцями в клубі були Альфредо Ді Стефано, Ференц Пушкаш і Раймон Копа.

Коли "Реал" виграв 5 разів Кубок Чемпіонів, УЄФА спеціально для нього зробила копію даного кубка.

  Трофеї “Реала”
Трофеї “Реала”

Золоті роки для "Реала" почалися в середині 90, коли в команду прийшов Фабіо Капелло. Тоді яскраво засяяли такі зірки як Роберто Карлос, Іван Саморано, Предраг Міятович, Кларенс Зеєдорф і Давор Шукер.

У цей час "Реал" отримав прізвисько "галактікос", адже президентом клубу Флорентіно Пересом були куплені найбільші зірки сучасного футболу - Девід Бекхем, Луїш Фігу, Роналду і Зінедін Зідан. Жодна команда в світі не могла похвалитися настільки зірковим складом.

Коли Перес знову став президентом "Реала", то придбав таких зірок першої величини - Кака, Кріштіану Роналду, Ар'єна Роббена, Каріма Бензема. І ось він - результат!

"Склад на наступний сезон? Ми будемо розмовляти з Зіданом з цього приводу. Якби все залежало від мене, я залишив би в "Реалі" всіх. Нові трансфери? Ми ізолюємо себе від всіх чуток, які з'являються в пресі. Я наполягаю на тому , що ті гравці, які у нас є зараз, - найкращі в світі", - сказав Перес після перемоги над "Ювентусом".

Що кажуть про "Реал":

"Всім тим, хто з нами - наша вічна вдячність. Всім тим, хто проти нас - хай Бог подарує вам стільки ж щастя і удачі, скільки бачили наші вболівальники" - Сантьяго Бернабеу.

"Коли я святкував свій гол у ворота "Атлетико", я поцілував герб Мадрида, щоб продемонструвати всім, що я - мадридіста, і я помру за цей клуб. У кожному матчі я помру за цю футболку!" - Рауль Гонсалес Бланко.

"Ніколи не забувайте, що "Реал" завжди повертається, щоб переписати історію золотими літерами" - Уго Санчес.

"Іноді люди дивляться на тебе, як на короля, тому що ти тут, в "Реалі". Вони не знають як важко дістатися сюди і бути завжди на першому місці" - Іван Ельгера.

"Моє серце зобов'язує мене залишити професійний футбол, але воно б'ється в грудях мадридиста" - Рубен де ла Ред.

"Якщо в кінці кінців переможе "Реал" Мадрид, не лякайтеся. Це нормально" - Джон Тошак.

  Гравці “Реала” святкують перемогу у Лізі чемпіонів-2016/2017
Гравці “Реала” святкують перемогу у Лізі чемпіонів-2016/2017

Досягнення

Національні

Чемпіон Іспанії (33, рекорд)

Володар Кубка Іспанії (19)

Суперкубок Іспанії (9)

Міжнародні

Ліга чемпіонів УЄФА / Кубок чемпіонів (12, рекорд)

Ліга Європи УЄФА / Кубок УЄФА (2)

Суперкубок УЄФА (3)

Найзнаменитіші вболівальники "Реала"

Абдалла Другий аль-Хусейн, король Йорданії

Антоніо Бандерос, актор

Том Круз, актор

Пенелопа Круc, актриса

Віго Мортенсен, актор

Хуліо Іглесіас, співак

Рафаель Надаль, тенісист

Усейн Болт, легкоатлет

Серхіо Гарсія, гольфіст

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "День народження сина важливіше, ніж перемога на Кубку світу" - легенда "Баварії" завершив кар'єру

Зараз ви читаєте новину «"Реал" завжди повертається, щоб переписати історію золотими літерами": клуб, який 12 разів виграв Лігу чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі