вівторок, 26 червня 2007 17:47

Рабінович: найбільший анекдот - те, що я став власником "Арсеналу"

Веб-конференція з новим господарем столичного футбольного клубу "Арсенал" Вадимом Рабіновичем у приміщенні "Столичных новостей" була призначена сьогодні на 13 годину. Але зустріти Вадима Зіновійовича довелось хвилин за десять до початку спілкування з відвідувачами порталу www.sport.com.ua ... у коридорі приміщення "Столичных новостей". Декілька хвилин було витрачено на пошук потрібного кабінету, де крім ведучих веб-конференції, Рабіновича чекали представники чотирьох телекомпаній і інтерактивне спілкування почалось, причому на п"ять хвилин раніше наміченого терміну.


Рабінович одягнений в сірий костюм, коричневий тонкий гольф і такого ж кольору туфлі. Відповідаючи на запитання, багато жестикулює, в руках тримає окуляри, які так не разу і не одягнув. В кожну відповідь обов"язково старається вкрапити невеличкий жарт, на що присутнім ледь вдається втримати сміх.


Вадим Зіновійович розповідає, що взятись допомогти "Арсеналу" брати Суркіси його попросили ще взимку, але тоді він відмовився братися за цю справу. Інша справа нинішня весна:


- Я з холодною головою зважив всі "за" та "проти", вирішивши, що "Арсенал" це моя доля. Справу треба розпочати, а як воно піде, поживем-побачимо.


Рабінович дивується, коли кажуть,що він "купив повітря":


- Я придбав назву команди і дуже хорошу ідею з квитком, який дає право виступати в еліті вітчизняного футболу. Все і більше нічого – контрактів гравців, оренди автобуса, амуніції та всього іншого - нам не дісталось.


Одним з головних питань, на даний момент, є звісно комплектування команди.


- Якщо з лініями оборони і півзахисту ми практично розібрались, то ось боєздатних нападників у "Арсеналу" практично немає. Приїхала до нас група перспективних гравців з Узбекистану, талановиті хлопці з Нігерії та Бразилії, всі вони поки знаходяться на оглядинах, - каже господар команди.


Рабінович проти того, щоб брати гравців у оренду.


- В цьому мені повністю підтримує головний тренер Олександр Заваров. Це, як віддати дитину у іншу сім"ю, а через півроку забрати. Їй, погодьтесь, і на новому, і на старому місті буде погано. Тому вирішено – у нас будуть, практично, тільки "свої гравці". Можливо на одну, максимум, дві проблемні позиції орендуємо футболістів.


На питання, чи не думає Рабінович, що його будуть порівнювати з Абрамовичем і чи відчуває він себе популярним, президент "Арсеналу" відповідає анекдотом:


- "Яка різниця між російськими і українськими олігархами?". "Це теж саме, тільки у них грошей немає". Що стосується популярності, то начебто зробив в своєму житті багато хорошого, але був майже не відомий. А зараз тільки й чую: "А я його знаю. Це той Абрамович, що "Арсенал" купив".


Одним із головних питань, яке цікавить багатьох, є бюджет клубу на наступний сезон


- Конкретні цифри назвати важко, але мінімум це 10 мільйонів доларів. Він може бути більшим, але наскільки, залежить від різних факторів. До речі, практично з кожним з гравців ми підписали трирічні контракти. В них внесені пункти по преміальних за конкретні результати, причому один з них просто з області фантастики, але хлопці, попросили, і його залишити на всяк випадок.


Лаконічним було питання, про те, скільки Рабінович збирається займатися "Арсеналом".


- Коли люди одружуються, вони клянуться бути разом назавжди, але нерідко шлюби закінчуються розводами. Так і в моїй ситуації – я просто не знаю, що може трапитись в житті найближчим часом. Але, скажу, що разом з моєю командою прийшов до "Арсеналу, як мінімум, років на двадцять.


Рабінович повністю довіряє Олександру Заварову, який отримав картбланш у формуванні команди.


- Розмови про те, що команду з нового сезону очолить Грозний, не мали за собою ніякої підстави. Я просто дав Заварову можливість спустити пар і подивитись на команду у останніх іграх зі сторони, при цьому модулюючи гру на наступний сезон. Що стосується довіри, то я вже підписав з Олександром Анатолійовичем контракт на три роки і дуже сподіваюсь, що ми разом плідно працюватимемо на протязі всього цього терміну.


Вадим Зіновійович пообіцяв, що у новому "Арсеналі" будуть по-новому вести роботу з вболівальниками:


- Нам не потрібно, щоб кількість фанів збільшилась з сотні до двох. Ми хочемо, щоб "Арсенал" став командою, за яку люди вболівали сім"ями і при цьому не боялись за свою безпеку на стадіоні. Робота у цьому напрямку ведеться з першого дня, як я став президентом клубу "Арсенал".


На прохання, згадати якусь анекдотичну історію, яка, з ним сталась, Абрамович відповів:


- Анекдот, вже в тому, що я став власником київського "Арсеналу".


Вадим Зіновійович повідомив, що як тільки взяв під своє крило "канонірів", кинув курити. У нього є багато , що цікавого розповісти, але нехай команда почне грати.


- Я зараз вивідаю вам всі таємниці і про, що ж ми будемо розмовляти потім?


Веб-конференція з Вадимом Рабіновичем тривала півтори години.


- Напевно, і політикам скільки питань не задають, - здивувався столичний олігарх, біля якого не було помічено жодного охоронця.


Рабінович швидко піднімається з місця, тисне руку всім присутнім, промовляючи: "Большое спасибо!" і залишає приміщення, при цьому даючи настанови одному з віце-президентів "Арсеналу".


"Газета по-українськи"


Зараз ви читаєте новину «Рабінович: найбільший анекдот - те, що я став власником "Арсеналу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі