неділя, 20 травня 2007 18:06

"Арсенал" купив Рабінович

Київський "Арсенал" матиме нового господаря. Медіамагнат 53-річний Вадим Рабінович хоче придбати 77% акцій клубу в столичної мерії, ще 3% залишаться у комунальній власності. Упродовж тижня угода має бути оформлена юридично.

— Футбол став популярним видом спорту в країні, треба його підтримувати, — прокоментував свій вчинок Рабінович.

"Арсенал" двічі виставлявся на продаж. Востаннє — 28 лютого. На аукціоні ціна клубу впала з 880 до 770 тис. грн. Аукціон не відбувся через відсутність потенційних покупців. Окрім того, клуб мав 17 млн грн боргу.

За неофіційною інформацією, Рабінович не платив за придбання "Арсеналу". За своє меценатство він отримає офіс на Лабораторному провулку, 1, де раніше була розташована Федерація футболу. Там облаштують штаб-квартиру "Арсеналу". До того ж Київ виділить Рабіновичу землю на побудову нового п"ятизіркового стадіону. Він має бути зведений до 2010 року і прийняти матчі фінальної частини Євро-2012.

Новий власник "Арсеналу" почав займатися бізнесом у 80-х. Тоді Рабінович керував підпільними цехами з виготовлення кришталевого посуду, дерев"яних дверей, календарів. Був заарештований за "розкрадання соціалістичної власності" і засуджений на 14 років. Звільнився у 1990-му, зайнявся експортом металу, став представником фірми "Нордекс", яка постачала в Україну російську нафту. У 1995-му став засновником телекомпанії "Студія 1+1", наприкінці 90-х утримував баскетбольний ЦСКА. Зараз Рабінович — власник компанії "Ріко Капітал ґруп", яка працює у сфері мас-медіа та рекламного бізнесу. Його статки оцінюють у $700–800 млн.

Рабінович звільнив головного тренера "Арсеналу" Олександра Заварова. Його обов"язки тепер виконуватиме Василь Євсєєв, колишній помічник Заварова. Консультуватиме його В"ячеслав Грозний, перший тренер команди.

Імовірно, що сам Заваров улітку очолить одеський "Чорноморець". Нинішній наставник команди Семен Альтман зосередить свою увагу на функціях спортивного директора.

Зараз ви читаєте новину «"Арсенал" купив Рабінович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі