четвер, 12 серпня 2010 15:57

"Укрзалізниця" хоче відродити лижні трампліни на Івано-Франківщині

"Укрзалізниця" хоче відродити лижні трампліни на Івано-Франківщині

Голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк веде перемовини з директором "Укрзалізниці" Михайлом Костюком щодо передачі під опіку залізничникам лижних трамплінів у Ворохті. Це може статися до кінця року.

Два роки тому профспілковий комітет віддав приватному власнику базу і два найбільших трампліни в оренду на 49 років. Інвестор вже вклав 5 млн гривень у ремонт приміщення спортивної бази. Зараз там зупиняються спортсмени під час спортивних зборів та змагань.

Іван Андрусишин з обласного управління у справах сім"ї, молоді та спорту повідомив, що "ще нічого точно не знає".

"Інвестор вклав кошти і з ним також треба домовитись. Передачу треба оформити. Добре було б налагодити державне фінансування спортивної бази", - сказав він.

На ремонт одного трампліна необхідно близько 1,5 млн гривень. Державної програми розвитку цього виду спорту не має, поки він не вважається перспективним.

У Ворохті в 80-х тренувались збірні команди СРСР, змагались лижники з усього світу. Сьогодні це єдина така база підготовки в Україні.

Зараз на базі "Авангард" діє чотири трампліни різної складності. Найбільший 90-метровий трамплін зі штучним покриттям, збудований у 1967 році, потребує капітального ремонту.

23-24 серпня у Ворохті проведуть "Кубок Карпат". До недавнього часу змагання мали міжнародний статус. Через невідповідність трамплінів світовим стандартам, Карпатський регіон не може приймати кубки такого рівня.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Укрзалізниця" хоче відродити лижні трампліни на Івано-Франківщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі