вівторок, 15 лютого 2011 11:19

"У фіналі з "Карпатами" "Шахтаря" взагалі не було видно"

"У фіналі з "Карпатами" "Шахтаря" взагалі не було видно"

Капітан львівських "Карпат" 1969 року, коли команда завоювала Кубок СРСР, Ігор Кульчицький, 69 років, прокоментував для Gazeta.ua перемогу підопічних Олега Кононова на турнірі "Копа дель Соль" в Іспанії та оцінив новачків "зелено-білих" і перспективи команди в нинішньому чемпіонаті України.

- "Копа дель Соль" - дуже вдалий турнір для "Карпат" в плані підготовки до сезону, - аналізує Ігор Євстахович. - Суперники були сильні. Також була хороша нагода перевірити новачків.

Сподобався воротар Богатінов. Наші голкіпери Тлумак і Руденко на виходах майже не грають. А Богатінов дуже впевнено себе почував. Також він був впевнений, коли справа доходила до серії одинадцятиметрових. Сподобався мені також іспанський нападник Лукас. Він має швидкість, обводку, в пас може зіграти, допомагає півзахисникам і захисникам.

В Іспанії команда додавала від гри до гри і заслужено виграла "Кубок Сонця". Всі говорили, що "Шахтар" у фіналі був ослаблений. Не погоджуюсь, тому що бразильці залишилися. А "Шахтар" виграє за рахунок бразильців. Просто "Карпати" дуже розумно побудували гру проти "Шахтаря", не давали бразильцям розвернутися, пресингували. "Шахтаря" взагалі не було видно.

В кого більше шансів стати воротарем №1?

- Думаю, Руденко рано чи пізно повернеться до Одеси. Буде в нас два рівні воротарі – Тлумак і Богатінов. Так, як відіграв Богатінов в Іспанії, гадаю, в нього більше шансів стати основним воротарем.

Нападників у "Карпатах" вистачає, але голів команда забиває мало.

- Нема такого нападника, як Селезньов, який завжди на вістрі, має відчуття гола. Також наших нападників травми мучають – Кузнецова, Зеньова, Батісту. Фактично зараз один Лукас ще поки здоровий. Молодим Габовді і Гудимі треба ще рости і рости, набиратися досвіду і сил. Перейти з юнацького футболу в дорослий – не просто.

Як прокоментуєте інцидент із Самсоном Годвіном, коли він отримав червону картку?

- Годвіна часом підводять нерви, не може стриматись. Скільки разів вже в чемпіонаті України було, що він не стримувався. Тренери мають працювати з ним в цьому напрямку. Адже він дуже потрібний гравець для "Карпат".

Хто був кращим гравцем "Карпат" на "Копа дель Соль"?

- Худоб'як з Лукасом.

В цьому сезоні "Карпати" здатні піднятися вище свого п'ятого місця?

- В нас дуже тяжкий календар, треба грати з командами, які вгорі. Багато що буде вирішуватись в першому матчі з "Арсеналом" на виїзді. Якщо вони не програють, тоді "Карпатам" буде реально поборотись за четверте місце.

В кого більше шансів посісти друге місце – в "Динамо" чи "Металіста"?

- Вважаю, що "Металіст" складе конкуренцію "Динамо", але Київ друге місце втримає.

Яка команда сильніша – нинішня чи "Карпати" зразка 1997/1998 років, коли підопічні Маркевича завоювали "бронзу" чемпіонату України?

- Команда Маркевича була дуже сильна, збалансована, гравці були досвідчені. Вважаю, що та команда була сильнішою, ніж нинішня.

З'явилась інформація, що цього тижня на виконкомі Федерації футболу обиратимуть головного тренера – між Калитвинцевим і Блохіним.

- У Блохіна більше шансів і більше досвіду. На Кіпрі, якщо в першому таймі команда ще грала, то в другому збірної взагалі не видно було. Якщо на виконкомі виберуть Блохіна – це буде посилення для нашої збірної.

Василь ТАНКЕВИЧ

Зараз ви читаєте новину «"У фіналі з "Карпатами" "Шахтаря" взагалі не було видно"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі