субота, 25 грудня 2010 13:26

"Суркіси нічого не розуміють у виборі тренера" - Уткін

"Суркіси нічого не розуміють у виборі тренера" - Уткін

Авторитетний фахівець в області футболу Василь Уткін аналізує ситуацію з тренерами київського "Динамо" в контексті призначення Юрія Сьоміна.

"Сьомін - тренер Києва, і удачі їм обом. Але не можу другий день звільнитися від привабливою своєю простотою думки. Адже Суркіси-то нічого, ну, зовсім нічого, як здається при погляді на послужний список, не розуміють у виборі тренера.

Вони виконали величезну роботу зі створення клубу. Вибудовування, те-се, крок за стібком, академія, стадіон, маса іншого. Тут зовні все виглядає дуже навіть міцно, а внутрішньо я не настільки добре володію темою, щоб сумніватися. Але конкретно вибір тренера - це просто катастрофа. Жодного, просто жодного правильного рішення.

Тому, що повернення Лобановського - це занадто особлива історія. Це нічого спільного до проблеми вибору на ринку з декількох кандидатів не має. Це сутнісно інша робота: переконати великого тренера повернутися, змусити його повірити в тому числі і в себе, а потім відповідати взятим на себе зобов'язанням - і це в динаміці, з року в рік.

А ось вибирати ... Пройшлися списком у пошуках спадкоємця. В особливо хворобливих проміжках виручав Йожеф Йожефович. Жоден з кандидатів у спадкоємці не виправдав авансів, довіру Суркісів залишилася головною удачею кожного з них.

Газзаєв - абсолютно передбачувана та передвіщена катастрофа. Передбачена в подробицях.

Перший прихід Сьоміна ... Зараз не хочу заглиблюватися, це й несуттєво. Там було покращення в порівнянні з моментом початку роботи, але все це роки й роки, в які Київ не зміг поставити перед собою нових завдань, перестав бути стилістично популярною на тлі інших командою, результати в Європі все гірше і гірше, і навіть у найвищому з них - півфіналі Кубка УЄФА - пропустили далі "Шахтар".

Інші прогресують. Справа навіть не в тому, що місце постійно друге; в кінці кінців, "Шахтар" сильний настільки, що як таке поразка від нього не крах. В іншому порожнеча. Справжньої, якісної тренерської роботи - немає.

Ні, вибір тренера - взагалі найскладніше в менеджерській роботі. Взагалі сумнівно, що цьому можна навчитися. У сьомий раз після відходу Лобановського призначений головний тренер київського "Динамо". Жодного разу до цього братам Суркісам правильного вибору зробити не вдалося, але вони знову і знову роблять його самі. Ось вона, проблема!

Тут як з почуттям гумору. Не страшно, якщо почуття гумору у людини немає. Страшно, якщо немає відчуття, що немає такого почуття ... Я песиміст", - підсумував Уткін.

Нагадаємо, що в п'ятницю, 24 грудня, Юрій Сьомін був офіційно представлений у якості нового головного тренера "Динамо".

За матеріалами sports.ru

Зараз ви читаєте новину «"Суркіси нічого не розуміють у виборі тренера" - Уткін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі