пʼятниця, 16 липня 2010 11:53

"Спартак" підписав глухого баскетболіста

"Спартак" підписав глухого баскетболіста

Баскетбольний клуб "Спартак" із Санкт-Петербурга підписав контракт з глухим гравцем - словенцем Міхой Жупаном, пише видання "Советский спорт". Жупан народився глухим і грає зі слуховим апаратом.

Баскетболіст є гравцем збірної Словенії, а також виступав у Євролізі - головному клубному баскетбольному турнірі Європи.

27-річний Жупан грає на позиції потужного форварда. Більшу частину кар"єри він провів у Словенії в клубах "Слован" і "Олімпія". Жупан є чемпіоном Словенії, володарем Кубка і Суперкубка своєї країни. У сезоні-2009/10 він виступав за грецький клуб "Трікала" і набирав в середньому по 13,3 очка за матч.

"Спартак" підписав з Жупаном контракт на два роки. Спортивний директор клубу Олексій Карванен в інтерв'ю виданню "Спорт день за днем" заявив, що глухота словенця не є складністю для "Спартака".

Карванен зазначив, що Жупан має "дуже широкий арсенал дій в нападі", а також може успішно оборонятися проти потужних суперників.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «"Спартак" підписав глухого баскетболіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі