четвер, 19 лютого 2009 17:47

"Сокіл" відірвав москвичам крильця

"Сокіл" відірвав москвичам крильця

"Сокіл" Київ - МХК "Крилья Совєтов" - 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

"Сокіл": Карпенко. Гунько - Наваренко, Срюбко - Люткевіч, Побєдоносцев - Толкунов, Ден.Ісаенко. Дьяченко - Цируль - Сальников, Матвійчук - Аверкін - Лахматов, Німенко - Шафаренко - Карлов, Яковенко - Харченко - Пастух.

Шайби: 24:18 Коротков (0:1), 38:22 Матвійчук (Аверкін, Лахматов, 1:1 - біл.), 53:28 Сальников (Гунько, 2:1)

1-й період

На самому початку першого періоду Роман Сальників упустив відмінну можливість відкрити рахунок в матчі, але гостей виручив голкіпер молодіжної збірної Росії Вадим Желобнюк. Той-же Сальников міг відзначитися і в меншості на 14-ій хвилині, але знову успішно діяв голкіпер гостей. Два підряд вилучення Пастуха і Харченко перевели гру в зону киян, яким довелося грати на контратаках.

У кінцівці 20-хвилинки "Сокіл" грав в меншості утретє. Зрозуміло, що по кидках перевага у гостей: 4 - 11.

У перерві матчу коротке флеш-інтерв"ю офіційному сайту ХК "Сокіл" дав Віталій Лахматов:

- Перший період вийшов достатньо рівним. Три вилучення зумовили деяку територіальну перевагу гостей, ми непогано контратакували. Сподіваюся, що мені вдасться сьогодні засмутити воротаря москвичів.

- Як Ви ставитеся до практики флеш-інтерв"ю в перервах матчів?

- Нормально. У Швейцарії це була звичайна практика. Особливо, якщо матч транслювався по ТБ

2-й період

Гостям вдалося вийти вперед спочатку другого періоду завдяки точному кидку Володимира Короткова. А потім нечисленну публіку (на початку зустрічі було не більше за 200-т глядачів) "завів" бій Срюбко і Зімакова. Москвич відмахнувся від киянина в ігровій ситуації, зав"язалася бійка, в якій київський тафгай перекинув свого візаві на лід.

Отримавши матч-штраф забіяки відправилися з майданчика під рев публіки. Зімаков ще пів-періода стояв біля борту і прикладав лід до голови (за попереднім діагнозом у нього невеликий струс мозку), Срюбко вийшов з роздягальні з розбитим кулаком нашвидку замазаним зеленкою. Словесне з"ясування стосунків вони продовжили в перерві, яке завершилося рукостисканням.

"Сокіл" зрівняв рахунок в більшості, коли Аверкін майстерно витримав паузу за воротами, почекав коли Матвійчук викотиться на ударну позицію і видав передачу, яку Олександр замкнув в одне торкання.

3-й період

"Сокіл" продовжив битву (у прямому і переносному сенсі) і в третьому періоді. Чергове вилучення до кінця матчу в активі Юрій Дьяченка. Після його силового прийому до борту довго не міг опам"ятатися скривавлений Євген Тунік. Матч продовжився після деякої паузи, яку довелося узяти для того, щоб очистити майданчик.

Вирішальну шайбу кияни закинули після того, як фанати "Сокола" дружно перемістилися зі своєї зони за ворота "Крил". Психологічно це, мабуть, вплинуло на Желобнюка, який пропустив "свій" гол. Шайба була закинути в здавалося безнадійній ситуації, коли Сальников пішов на обігравання захисника і пробив голкіпера в ближній кут. Зопалу Желобнюк навіть огрів штангу воріт ключкою.

Після гри

Сьогодні у глядачів - День "Сокола". В той час, як "основа" обіграла "Крилья Совєтов", в "Авангарді" другий склад в рамках Чемпіонату України розібрався з "Компаньйоном" - 6:1.
Втім, є і неоднозначні новини. Як сказав наставник киян Олександр Сеуканд, важка економічна ситуація в клубі примушує задуматися про участь "Сокола" в плей-офф чемпіонату Росії.

Можливо, замість того, щоб завезти купу грошей в російський плей-офф, а потім знятися через участь в чемпіонаті світу (або виступати там другим складом), краще буде концентруватися на фінальній стадії чемпіонату України. Втім, рішення з цього питання ще не ухвалене і розглядатиметься керівництвом ХК "Сокіл" найближчим часом.

ХК "Сокіл"

Зараз ви читаєте новину «"Сокіл" відірвав москвичам крильця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі