пʼятниця, 04 грудня 2009 15:59

"Пропозиції очолити збірну не надходило" - Калитвинцев

"Пропозиції очолити збірну не надходило" - Калитвинцев

Одним з головних кандидатів на пост наставника збірної України є нинішній наставник "Динамо-2". У серпні 2009 Юрій Калитвинцев, як головний тренер юнацької збірної України (U-19), добув "золото" чемпіонату Європи і знову приступив до роботи з другою командою "Динамо" в парі з Геннадієм Литовченком.

Після провалу національної команди України в плей-офф чемпіонату світу, Калитвинцев знову може повернутися до роботи з дорослою командою, куди його сватають багато фахівців.

- Юрію Миколайовичу, після того, як Мірча Луческу відмовився від пропозиції очолити національну збірну України з футболу, багато хто називає Вас головним претендентом на цей пост. Як самі оцінюєте цю можливість?

- Безумовно, те, що моя кандидатура розглядається, - приємно, але не більш того. Адже зі мною не зв"язувалися, і офіційної пропозиції очолити збірну не надходило.

- Одним з аргументів на вашу користь є те, що національна команда країни мінятиметься, омолоджуватиметься, в неї, можливо, прийдуть футболісти, що виграли під Вашим керівництвом юнацький чемпіонат Європи 2009.

- Так, нашу збірну дійсно чекають зміни до Євро-2012. Але не можу сказати, що хлопці, які стали чемпіонами Європи цього року, обов"язково стануть гравцями головної команди країни. Адже ніхто не знає, що з ними буде через два роки. Все залежить від їх ігрової практики в клубах, їх прагнення грати.

Крім того, не дивлячись на те, що я добре знаю цих гравців, але також відстежую дуже багато перспективних українських футболістів і запевняю, в збірну викликатимуться лише ті, хто дійсно будуть найкращими.

- Якщо надійде пропозиція очолити головну команду України, чи залишитеся тренером "Динамо-2"?

- Не замислювався над цим питанням. Коли тренував юнацьку збірну, то суміщав пости лише тому, що в "Динамо-2" грали футболісти, які складали кістяк збірної, а значить, ми постійно награвали зв"язки, комбінації, які могли використовувати в грі обох команд. Якщо ж немає такої ситуації і можливості, то не бачу сенсу в поєднанні.

- Для "Динамо-2" сезон вже закінчився. Як проведете відпустку?

- Відпочиваю в Києві. Міг би, звичайно, кудись поїхати, але зараз мені цілком достатньо того, що я можу просто відпочити від роботи і почитати цікаву книгу. Крім того, планую поїхати до батьків до Волгограду, і вони у свою чергу приїдуть до мене в гості.

- А коли знову збираєтеся командою?

- 23 грудня ми повертаємося з відпустки. У нас планове медичне обстеження, фізпідготовка. Потім на декілька днів ми роз"їжджаємося відсвяткувати Новий рік, а вже з 4 січня цілеспрямовано будемо готуватися до нового сезону.

За матеріалами Sport.ua

Зараз ви читаєте новину «"Пропозиції очолити збірну не надходило" - Калитвинцев». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі