вівторок, 02 лютого 2010 13:51

"Невідомо, хто приверне на стадіон більше глядачів - Валуєв чи Кличко" - косультант Кінга

"Невідомо, хто приверне на стадіон більше глядачів - Валуєв чи Кличко" - косультант Кінга

Консультант відомого американського промоутера Дона Кінга Павло Говзман вчора, 1 лютого, в інтерв"ю одному виданню розповів про те, як йдуть переговори між Кінгом, який представляє інтереси російського боксера Миколи Валуєва, і чемпіоном світу за версією WBC в суперважкій вазі Віталієм Кличком.

"Переговори йдуть, але складно, - сказав Говзман. - Представники Кличка тільки висувають свої умови і не хочуть слухати умови іншої сторони. Раніше нам розповідали, що Клички диктують свої умови, їм віддають всі права, навіть якщо не брати до уваги фінансовий чинник. Це виявилося правдою. І фінансове питання - теж непросте. Звичайно, кожен хоче заробитии більше. Але було б непогано, щоб задоволеними залишилися обидві сторони".

Він також пояснив причини відмови на першу пропозицію з боку Кличка у розмірі одного мільйона доларів.

"Віталій запропонував Миколі той же гонорар, який отримав за бій з українцем Кевін Джонсон - його останній суперник, - відзначив консультант. - Але Джонсона не можна порівняти з Валуєвим! Що б не говорили про Колю, він - боксер зовсім іншого рівня, ніж американець. Бої Джонсона ніхто не хоче дивитися навіть в Америці, де його знають. А Валуєв... Ще невідомо, хто приверне на стадіон більше глядачів - Валуєв чи Кличко".

За словами Говзмана, їх вимоги цілком розумні, і вони чудово розуміють, що чемпіон заслуговує велику частину призового фонду, проте слід враховувати й інтереси претендента і загальну ситуацію.

"Ми ніколи не говорили Віталієві: давай розділимо гонорар 50 на 50 або хоч би 55 на 45. Справа в іншому, - сказав Говзман. - Якщо Кличко не захоче проводити з Валуєвим вільний захист свого титулу WBC на вигідних і нам умовах, може бути інший варіант. Валуєв зараз - третій номер рейтингу WBC. Може вийти так, що він боксуватиме з Остіном (N2) за статус офіційного претендента. Тоді розклад при переговорах буде іншим. Не домовляться сторони - будуть торги".

Говзман підтвердив і те, що в переговорах з Віталієм Кличком інтереси Миколи Валуєва представляє саме Дон Кінг.

"Два тижні тому, знаходячись у Флориді, Микола Валуєв передав ексклюзивне право вести переговори від його імені з командою Віталія Кличка Дону Кінгу, - розповів консультант. - До речі, неправду говорять, що Валуєв нічого не вирішує і підписує контракти на поєдинки не дивлячись. Останнє слово завжди за Колею.

Він вирішує, битиметься чи ні. Ще говорять, і Кличко зокрема, що з Доном Кінгом неможливо торгуватися. Хочу спростувати це категорично! Не знаю, яким був Дон Кінг, наприклад, років двадцять тому. Я з ним працюю років п"ять-сім. І мало з ким мені працювалося так легко.

Я бачу, що в переговорах Кінг прагне зробити так, щоб були задоволені обидві сторони. А коли говорять, що з ним важко домовлятися, це означає одне: він не дає комусь сісти своєму боксерові на шию".

За матеріалами Багнет

Зараз ви читаєте новину «"Невідомо, хто приверне на стадіон більше глядачів - Валуєв чи Кличко" - косультант Кінга». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі