понеділок, 13 вересня 2010 09:45

"Металіст" уперше в сезоні переміг на рідному стадіоні

"Металіст" уперше в сезоні переміг на рідному стадіоні
Харківський "Металіст" розширивши і зміцнивши бразильську діаспору, здобув першу домашню перемогу в нинішньому чемпіонаті, розгромивши на однойменному стадіоні луганську "Зорю" - 3:0.

Гості досить вдало протистояли натиску підопічних Мирона Маркевича протягом 40 хвилин першого тайму, але виявилися цілком безсилими перед суперслаломом Валяєва, який, обігравши чотирьох гравців суперника і голкіпера команди Мартищука, забив м"яч у кут воріт. Вдалою виявилася заміна наставника жовто-синіх. Ледве на поле вийшов форвард "Металіста" Андрій Воробей, як перед свистком на перерву замкнув націлену передачу Романчука.

Помітно розслабившись після перерви, господарі поля дозволили гравцям "Зорі" попсувати нерви місцевим уболівальникам. За 15 хвилин до кінця матчу Селюк, увійшовши до штрафного майданчика "Металіста", опинився на газоні. Арбітр матчу Арановський побачив у цьому епізоді порушення правил, але дебютант у складі господарів поля Дишленкович дуже впевнено відбив м"яч, пущений Білим з 11-метрової позначки.

Позитивних відгуків заслужив також інший дебютант харків"ян Тайсон, який горів бажанням відзначитися в цьому матчі, проте третій м"яч хоч і став "бразильським", але був записаний на його співвітчизника - Хав"єра. Таким чином, здобувши перемогу над суперником, підопічні Мирона Маркевича істотно поліпшили своє турнірне становище

Чемпіонат України.

9-й тур.

"Металіст" - "Зоря" 3:0 (2:0)

Голи: Валяєв, 40 (1:0); Воробей А., 44 (2:0); Хав"єр, 82 (3:0)

"Металіст": Дишленкович; Вільягра; Обрадовіч; Романчук О. (Папа Гуйє, 83); Фініньо (Олійник Д., 74); Пшеничних; Едмар; Валяєв; Хав"єр; Тайсон; Давидов С. (Воробей А., 42)

"Зоря": Мартищук; Микицей; Тесак; Ємельянов; Полянський; Каменюка; Ковальов М.; Чайковський; Білий (Мілько, 87); Лазарович (Силюк, 46); Фомін (Касьян, 66)

Попередження: Фініньо, 28; Обрадович, 76
За матеріалами Террикон
Зараз ви читаєте новину «"Металіст" уперше в сезоні переміг на рідному стадіоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі