четвер, 28 жовтня 2010 12:53

"Металіст" порівняв діяльність ФФУ з часами Сталіна

"Металіст" порівняв діяльність ФФУ з часами Сталіна
Харківський "Металіст" наполягає на тому, що справа про договірний матч дворічної давності "Металіст" - "Карпати" сфальсифікована від початку і до кінця. Про це йдеться в заяві на офіційному сайті команди.

У своїй заяві "Металіст" порівняв "режим" Федерації футболу України з режимом Сталіна та Берії. Така реакція викликана виступом керівника Комітету з етики та чесної гри ФФУ Ігоря Кочетова в прямому ефірі однієї з футбольних програм. Там продемонстрували запис розмови І. Кочетова з головним фігурантом скандалу футболістом Сергієм Лащенковим.

"Таємне стало явним після того, як голова "комітету з етики та чесної гри" Ігор Кочетов у прямому ефірі то впізнавав, то раптово переставав розпізнавати свій власний голос у відеозаписі бесіди з Лащенковим в азербайджанському готелі. Все більше заплутуючись з кожним наступним сказаним словом, він всій країні і всьому світу підтвердив - чесного розслідування не було. Був спектакль, розіграний по нотах, який має за мету знищити харківський футбол. Саме тому зараз, як чорт із табакерки, з'являються "несподівані" речові докази. Саме тому "слідчі" і " судді" ФФУ не можуть пред'явити жодного переконливого доказу і чинять свавілля не гірше сталінсько-беріївських "трійок", які свого часу наводили жах на весь цивілізований світ", - йдеться в заяві.

У "Металісті" впевнені, що за цим скандалом стоять інтереси київського "Динамо". "Господарям київського "Динамо", один з яких за сумісництвом очолює ФФУ, не потрібні суперники в національному чемпіонаті і конкуренти за преміальні виплати в єврокубкових турнірах. Вони будь-якою ціною домагаються для свого клубу преференцій за рахунок інших суб'єктів футбольного життя. Самовикриття Кочетова в прямому телеефірі свідчить про головне: "справа" "Металіст" - "Карпати" сфальсифікована від початку і до кінця. Замовник відомий. Цілі зрозумілі, а методи не мають нічого спільного з етичними і правовими нормами".

Нагадаємо, раніше Апеляційний комітет Федерації футболу України виніс своє рішення у справі про договірний характер матчу "Металіст" - "Карпати". Найбільш важливими стали рішення щодо зняття з клубів дев'яти очок, але не з цього сезону, а з наступного. Також "Металіст" позбавлений бронзових нагород, завойованих в сезоні 2007/08. Обидві команди збираються подавати апеляції до Спортивного суду Лозанни.
За матеріалами Liga.net
Зараз ви читаєте новину «"Металіст" порівняв діяльність ФФУ з часами Сталіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі