середа, 20 жовтня 2010 11:43

"Карпати" вимагають довічної дискваліфікації для Суркіса

"Карпати" вимагають довічної дискваліфікації для Суркіса
Апеляційний комітет ФФУ залишив у силі рішення КДК про те, що матч "Металіст" - "Карпати" у квітні-2008 (4:0) був договірним. Проте ухвалив, щоб по 9 очок з команд зняли не в цьому сезоні, а в наступному.

Нове покарання від АК: "Металіст" позбавляють "бронзи" -2008, яка повинна перейти до "Дніпра", який в тому сезоні зайняв четверте місце. Стали іншими терміни дискваліфікації — довічне відлучення від футболу спортдиректору "Металіста" Євгену Краснікова і екс-футболістові "Карпат" Сергію Лащенкова замінили на 5 років, а 6-місячну дискфаліфікацію нинішньому гендиректору ПЛ Олександру Єфремову - на три роки. Чому змінили санкції? Самі покарані вчора це пояснити не змогли - була озвучена тільки резолютивна частина вироку.

"Я як і раніше переконаний в нашій невинності, - заявив президент "Металіста" Олександр Ярославський. - Буду домагатися скасування цього несправедливого рішення, в першу чергу - шляхом подачі апеляції до Спортивного арбітражного суду в Лозанні, в якому незалежні і незаангажовані юристи дадуть оцінку рішенню АК ФФУ".

Впевнені, що доб'ються свого в Лозанні, і "Карпати", і Єфремов. Туди вони звернуться, як тільки отримають мотиваційну частину вердикту АК. "Скільки часу пройде до винесення рішення в Лозанні, складно сказати. Припускаю - півроку", - сказав представник "Металіста" Маркіян Ключковський.

"Факт договірного матчу не доведений, - вважає гендиректор "Карпат" Ігор Дедишин. - Рішення Апеляційного комітету ФФУ розглядаємо як пряму вказівку Суркіса. І йдемо до Лозанни. Чому перенесли зняття очок на наступний сезон? Через страх перед гнівом футбольної громадськості. Якщо б вони зробили це зараз, їх би тут же винесли з Будинку футболу разом із Суркісом".

Нагадаємо, однією з підстав для визнання матчу договірним стало відео, де Лащенков говорить власникові "Карпат" Петру Димінському про здачу гри. "Але близько десяти днів тому Лащенков на засіданні АК заявив, що зробив це під тиском. На умовах, що тоді отримає статус вільного агента і йому не будуть заважати продовжувати кар'єру, - говорить юрист Дмитро Коробко, який представляє інтереси колишніх гравців "Карпат", а нині "Шахтаря" Іщенка та Кобіна. - Тобто головний доказ, який хоч якось міг би пояснити рішення АК, спростовано. Разом з тим висновки прокуратури, підтверджені судом, що немає підстав вважати матч договірним, дисциплінарними органами ФФУ не враховані. Вірю , що європейський суд підійде до справи з позиції презумпції невинності: якщо не доведено - карати не можна. До речі, зустрічав заяви, ніби Лозанна може посилити санкції до сторін. Це не так - арбітражний суд може залишити їх у силі або скасувати".

"Цікаво, чому до всіх фігурантів застосовані санкції, а глава ФФУ, який, згідно з матеріалами справи, першим дізнався про договірний матч, приховував цей факт і повідомив про це Димінському, ніяк не постраждав, - додав Коробко. - Мені здається, Апеляційний комітет знаходився під тиском деяких керівників ФФУ. Не вірю, що юристи такого рівня не могли оцінити недостатність доказів у цій справі".

Дедишин більш категоричний - вимагає довічної дискваліфікації для Григорія Суркіса, який, нагадаємо, раніше звинувачення в тиску на дисциплінарні органи відкидав.
За матеріалами Сегодня
Зараз ви читаєте новину «"Карпати" вимагають довічної дискваліфікації для Суркіса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі