субота, 13 червня 2009 15:54

"Краще витратити гроші на Роналду, ніж на картини Пікассо" - Блаттер

"Краще витратити гроші на Роналду, ніж на картини Пікассо" - Блаттер

Президент ФІФА Йозеф Блаттер заявив, що не бачить нічого поганого в дорогому трансфері Кріштіану Роналду з "Манчестер Юнайтед" в "Реал".

"Якщо у нас є хороший ринок збуту у футболі, значить, є і гідний продукт. Але цей продукт можна не тільки купувати або продавати. Він дає людям те, що вони хочуть - емоції і видовище.

10 років тому картина Пікассо була продана на аукціоні за 100 мільйонів фунтів, і яка доля чекала її у результаті? Її повісили десь, де її ніхто не може бачити або деколи демонструють в музеї. А футболіста ви можете споглядати на полі один-два рази на тиждень.

Я чув багато розмов про те, що за гроші які віддали за Роналду, можна було б купити мільйон буханців хліба і роздати їх бідним. Але ж видовище - теж свого роду їжа", - цитує Блаттера AFP.

Нагадаємо, що португалець перейшов з англійського "Манчестер Юнайтед" в мадридський "Реал" за рекордну для футболу суму 131 млн доларів.

Деталі контракту ще не обумовлені, проте очікується, що футболіст отримає 9,5 мільйона фунтів тільки наступного року. Потім його зарплата щорічно збільшуватиметься на 25 відсотків і у результаті виросте до 29 мільйонів

Тижневий дохід Роналду в результаті складе 557 000 фунтів (близько $915 тис), що в 33 рази перевищує річну зарплату середнього іспанця.

За матеріалами Sports.ru, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Краще витратити гроші на Роналду, ніж на картини Пікассо" - Блаттер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі