четвер, 25 листопада 2010 19:01

"Хей битися з Кличками не буде" - Валуєв (ФОТО)
9

Фото: Генадій Главіцький, телеканал "Україна"

У середу, 24 листопада, колишній чемпіон світу з боксу за версією Всесвітньої боксерської асоціації росіянин 37-річний Микола Валуєв відвідав Київ. Взяв участь у зйомках боксерського шоу "Ти — чемпіон". Разом з Аліною Шатерніковою, екс-чемпіонкою світу з боксу серед професіоналів, коментував один з поєдинків проекту.

- Приїхав у Київ всього на одну добу, - каже Валуєв. - Я дуже зайнята людина і виділити більше часу мені не вдалося. Не бачу сенсу зустрічатися тут з Віталієм Кличком. У Пітері наша зустріч була присвячена конкретиці - можливому поєдинку. В принципі, я б усе одно не встиг. Весь день я спілкуюся з пресою, з учасниками проекту. Було б не коректно сьогодні зустрічатися. Нікому не сподобалась би зустріч у форматі "Привіт-привіт, бувай-бувай".

У жовтні вам зробили операцію. На початок грудня запланована ще одна. Коли розраховуєте повернутися на ринг?

- Сьогодні мені важко назвати конкретний день чи число. Дозвольте мені почекати. У мене ніколи не було подібних травм. Колись мені оперували коліна. Тоді відновлення йшло "на ходу". У цій ситуації знерухомлена моя головна зброя — ліва рука. Права чекає на операцію. Не знаю як вона себе поведе після операції. Сподіваюся, що добре.

Було багато розмов про ваш можливий бій з Віталієм Кличком. Чи є у нього перспектива?

- Багато років мій бій з Віталієм залишається перспективою. Дійсно, тільки почали домовлятися і все загальмували умови. Переступити через них дуже складно. Існував інший варіант - погоджуватися на все оптом і далі будь, що буде. Це не дуже добре. В решті-решт, я пішов і на це. Але Віталій в останній момент вирішив, що битиметься з американцем Шенноном Бріггсом (Кличко переміг одностайним рішенням суддів).

Останній свій бій ви програли британцеві Девіду Хею і втратили титут чемпіона WBA. У вас була домовленість про реванш?

- Не знаю. У всякому випадку я не бачив. У моєму контракті цього не було. Я тисячу разів подумаю перед тим як знову домовлятися з британцем. Не хочеться вдруге такої біганини за ним.

З ким би не змогли битися?

- Зі своїми друзями. Якщо б мені довелося виходити в ринг проти Саші Повєткіна, я б не зміг.

Кого вважаєте найсильнішим боксером суперважкого дивізіону?

- Сьогодні номер один брати Клички і Хей, адже вони володіють титулами чемпіонів. Особистих вподобань у мене немає. Не можу сказати, що я дуже імпоную Кличкам. У всіх їхніх поєдинках проти тих же американців я бажаю їм перемоги. Напевне, у мене пострадянське ставлення, але нічого з цим не зробиш. Якщо не скидати себе з рахунку, то я зараз не бачу для братів реальної загрози. Хей битися з Кличками не буде. По-перше, він любить стабільно заробляти гроші. По-друге, брати люблять контролювати ситуацію. З британцем зробити це на 100% неможливо. Він просто не погодиться на запропоновані йому умови, як це зробив я.

Наступного року Віталію виповниться 40 років. Скільки Кличко-старший ще зможе боксувати?

- Приклади інших боксерів говорять, що вік професійного супертяжа може тривати і до 50 років. Все залежить від бажання Віталія. Поки не буде реальної загрози його персоні, він битиметься.

Хей заявив, що завершить кар'єру боксера у 31 рік.

- Хіба можна серйозно сприймати його слова?

11 грудня Володимир Кличко битиметься з Дериком Чисорою.

- Звичайно я подивлюсь цей бій. Чи є шанси у британця? Мінімальні шанси є завжди, але тільки мінімальні. Чисора програє.

Нагадаємо, прем'єра програми "Ти — чемпіон" відбулася 17 жовтня на телеканалі "Україна". Шоу виходить кожної неділі о 21:30.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Хей битися з Кличками не буде" - Валуєв (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі