четвер, 06 серпня 2009 09:29

"Долю поєдинку повинні були вирішувати в Донецьку" - Луческу

"Долю поєдинку повинні були вирішувати в Донецьку" - Луческу

Головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу в третьому матчі проти своїх співвітчизників не зміг отримати перемогу. Цього разу нульова нічия в поєдинку проти "Тімішоари" коштувала його підопічним місця в Лізі чемпіонів. А може і чогось більшого.

- Перш за все, хочу привітати "Тімішоару" з виходом у наступний раунд Ліги чемпіонів. А також особисто привітати тренера, який за короткий строк зміг створити хорошу команду, яка билася за результат в першій і в другій грі. А на цьому рівні більш важливою є самовіддача, а не техніка. Ви самі бачили, що наші бразильці не змогли показати техніку, тому компоненти суперника перевищили наші.

Результат поєдинку ми повинні були вирішувати в Донецьку, де ми створили дуже багато моментів. Сьогодні їх було набагато менше. У першому таймі можна відзначити тільки удар Луїса Адріано, після якого він вже і залишив поле. Ну і в кінці другого тайму ми тисли на команду суперника. Напевно, з перших хвилин потрібно було грати так, як ми грали останні 25 хвилин. Але, на жаль, сьогодні був хороший день у воротаря господарів, який зловив все, що летіло у ворота. Нам потрібно щонайшвидше зробити висновки з цих ігор з "Тімішоарою" і підготуватися до двох наступних ігор зовсім по-іншому.

"Тімішоарі" я бажаю всього найкращого, успіхів. Хотілося б, щоб та самовіддача, яка була продемонстрована в іграх з нами, не пройшла дарма.

Хотілося б привітати велику частину публіки, яка сьогодні неймовірно підтримувала свою команду. І я дуже засмучений іншою частиною публіки, яка нецивілізованно поводилася. Образливі банери, які були на трибунах, не роблять честі вболівальникам. Можливо, якщо зміст цих банерів дійде до УЄФА, то стадіон буде дискваліфікований. Але я не робитиму ніяких заяв просто з поваги до президента клубу і головного тренера команди.

- З чим пов"язане те, що в Донецьку ви створили значно більше моментів, ніж сьогодні?

- На цьому полі важко грати швидко, тому що доводилося більше разів торкатися м"яча, щоб обробити його, підняти голову. Плюс ще наші бразильці, за виключенням, можливо, Ілсиньйо, не завжди сьогодні жорстко ставили ногу там, де її потрібно було ставити. І боротьбу, напевно, ми все-таки програли.

- Що з Луісом Адріано?

- Він зараз у лікарні. Там обстежують, чи є у нього перелом носа і струс мозку. А там дивитимемося.

- Втрата Луіса Адріано була істотною?

- Так. Агахова не зовсім добре увійшов у гру. І я шкодую, що не випустив раніше Гладкого, який у боротьбі на другому поверсі має перевагу.

- Ви говорите, що команда не віддавала себе з перших хвилин. Чому?

- Це ж питання я поставив гравцям у роздягальні.

Терикон

Зараз ви читаєте новину «"Долю поєдинку повинні були вирішувати в Донецьку" - Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі