вівторок, 06 квітня 2010 11:26

"Динамо" продам коли захочу і не Ярославському диктувати мені"- Суркіс

"Динамо" продам коли захочу і не Ярославському диктувати мені"- Суркіс

Суддів на матчі чемпіонату України призначає не президент Федерації футболу України Григорій Суркіс, а віце-президент ФФУ і власник дніпропетровського "Дніпра" Ігор Коломойський.

Про це, коментуючи черговий скандал в українському футболі, в коментарі газеті "Сегодня" заявив президент ФК "Динамо" (Київ) Ігор Суркіс.

Як відомо, у неділю в Луганську, в матчі "Зоря" - "Динамо" (0:2) суддя зарахував перший гол у ворота господарів, забитий, як видно на відеоповторі, з положення "поза грою". Після матчу президент "Зорі" Євген Геллер виступив із звинуваченнями на адресу братів Суркісів і зажадав від них те ж, що і тижнем раніше президент харківського "Металіста" Олександр Ярославський - або продати клуб, або піти у відставку з посади президента ФФУ.

Зі свого боку Ігор Суркіс назвав те, що трапилося "збігом обставин" і запевнив, що судді його клубу не допомагають. "Мені самому це неприємно, - відзначив він. - Правильно свого часу сказав Ахметов, що не хотілося б після кожного епізоду виправдовуватися".

"Але те, до чого добалакалися Ярославський і Геллер, просто некоректно по відношенню до "Динамо ". До мене - ладно, до мого брата - така справа. Відносно "Динамо"... Ярославський договорився до того, що "Динамо" при нас нічого не виграло. Нагадайте розуму скільки разів "Динамо" ставало чемпіоном України (13). Якщо він вважає, що це "нічого не вигравало", то нехай хоча б раз стане чемпіоном. Але він все спихає на суддів".

"Що стосується Геллера ... Нехай з третьої камери подивиться уважно і побачить, було там поза грою чи ні. Якщо суддя помилився, нехай його дискваліфікують. Наступний буде думати, помилятися чи ні. Але в мене інші відомості - про те, що треба було б подивитися фрагмент з третьої точки".

При цьому Суркіс підкреслив, що, судячи з телетрансляції матчу офсайд у Ярмоленко був, але є відео, яке він ще не бачив. "Як стверджує моя наукова група, що знімала матч, офсайду і близько не було".

Крім того, Суркіс підтримав ідею про незалежний від ФФУ суддівський комітет під керівництвом іноземця. "Геніальна ідея, - сказав Суркіс. - Я її підтримую. Я за те, щоб підпорядкувати йому комітет, який карає суддів. А якщо неможливо підпорядкувати одній людині - запросити іншого. Не шкодувати на це грошей".

Коментуючи вимогу або продати "Динамо", або піти з ФФУ, Суркіс наголосив: "Мій старший брат і я - дві різні людини. Так, ми брати, і ніколи один від одного не відмовимося. Але чи йти моєму братові з посади президента ФФУ, вирішувати йому. А продавати мені клуб чи ні - не великий мені Ярославський авторитет у футболі, щоб диктувати мені. Коли захочу, продам ".

За матеріалами focus.ua

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" продам коли захочу і не Ярославському диктувати мені"- Суркіс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі