середа, 31 березня 2010 11:22

"Динамо" хоче будь-якими засобами постійно завойовувати золоті медалі "- Ярославський

"Динамо" хоче будь-якими засобами постійно завойовувати золоті медалі "- Ярославський

В українському футболі грянула сенсація! ФФУ заявила про готовність самої відмовитися від контролю над суддями, чого від неї багато років безуспішно вимагали ПФЛ і Прем"єр-ліга. Трапилося це після матчу "Динамо" - "Металіст" (3:0), в якому арбітр Юрій Можаровський, на думку президента харківського клубу Олександра Ярославського, за рахунку 1:0 помилково вилучив з поля лідера гостей Девича.

"Вперше на домашньому матчі "Динамо" зібралося стільки людей. Зазвичай на них приходить по 500, 1000 чоловік. Цього разу, по-моєму, люди на гілках дерев сиділи. А після вилучення Девича вболівальники почали розходитись. Пропала інтрига, - заявив Ярославський . - Всі розуміють, що таке - прибрати з поля провідного футболіста. Упевнений, з таким ставленням Суркісів до "Динамо", до футболу - я братів Суркісів не поділяю - у "Динамо" уболівальників взагалі не залишиться. На їхні матчі просто ніхто ходити не буде. Девича не було за що видаляти. На всіх каналах передають відео: він не торкнувся обличчя Михалика, рука Девича навіть до грудей Михалика не доходить. Тому я і сказав після матчу: у вболівальників вкрали футбол ".

Олександр Ярославський впевнений, що президент Федерації футболу не може бути об"єктивний в оцінці рідної для нього команди, зокрема коли результат матчу може вплинути на те, хто займе перше-друге місця, які є перепусткою в Лігу чемпіонів.

"Або вони (брати Суркіси) повинні продати "Динамо", або залишити посаду президента ФФУ, щоб не чинити тиск у таких матчах - на суддів, команди, на тренерів. На всіх. Треба або туди, або сюди, туди-сюди - не вийде ... Я буду жорстко виступати проти всіх цих фальсифікацій і крадіжок у футболі. Але я можу вплинути тільки своїм висловлюванням. Більше ніяк. Я не голосую за Суркіса на конгресі ФФУ. Однак після того, що я побачив, двох думок бути не може . Досить надувати українського вболівальника. Він не винен в тому, що "Динамо" хоче будь-якими засобами - адміністративними, якими завгодно - постійно завойовувати золоті медалі."

Коли ми попросили прокоментувати заяви Ярославського першого віце-президента ФФУ Сергія Стороженка, пролунала сенсаційна відповідь. "Мені думається: з точки зору духу гри, видовища, на яке прийшло стільки людей, обидва футболісти заслуговували по жовтій картці. І гра повинна була бути продовжена. А для того щоб надалі ні в кого не виникало будь-яких було сумнівів з приводу того чи іншого матчу або рішення арбітра, Федерації футболу України і мені в тому числі необхідно дуже серйозно думати і ухвалювати рішення щодо того, щоб комітетом арбітрів ФФУ займався виключно нейтральний фахівець, щоб ніякі підозри ні на федерацію, ні на президента не виникали. Федерація футболу повинна зберегти своє ім"я та авторитет шляхом вручення комітету в руки абсолютно незалежного, на мій погляд, колишнього арбітра з Великобританії, Італії, Іспанії - провідних у футбольному відношенні країн, який взяв би на себе всю повноту відповідальності за підготовку, селекцію, навчання, залучення, призначення та оцінку проведених матчів українськими арбітрами. Я прописав рецепт. Як приймати ліки, найближчим часом, думаю, буде вирішено ".

За матеріалами СегодняСпорт

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" хоче будь-якими засобами постійно завойовувати золоті медалі "- Ярославський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі