четвер, 08 квітня 2010 11:35

"Навіть з трьома паспортами Алієв буде вважатися громадянином Росії" - президент "Локомотива"

"Навіть з трьома паспортами Алієв буде вважатися громадянином Росії" - президент "Локомотива"

Півзахисник московського "Локомотива" і збірної України Олександр Алієв більше не значиться легіонером в своєму клубі. Залізничники отримали підтвердження, що колишній гравець київського "Динамо" є повноправним громадянином Росії.

За подробицями "СЕ" звернувся до президента "Локомотива" Миколи Наумова:

"У Конституції Росії є стаття 6 "Про закон громадянства ", яка повідомляє: "Громадянин РФ, який має також інше громадянство, розглядається РФ тільки як громадянин Російської Федерації". Пункт 2 цієї ж статті наголошує: "Набуття громадянином РФ іншого громадянства не тягне за собою припинення громадянства РФ". Іншими словами, якщо спочатку Алієв був громадянином Росії, наша країна буде розглядати його своїм громадянином, навіть якщо у нього три паспорти. Міграційна федеральна служба Росії надала підтвердження: Саша є громадянином Росії, оскільки народився в Хабаровську і батьки його є росіяни. Цей документ спрямований в РФС, який, у свою чергу, зареєстрував футболіста відповідним чином".

"В той же час футбольні закони не дозволяють Алієву виступати за жодну іншу збірну, окрім України, адже він заграний за цю команду. Вважаю, рішення, грати хлопцю за Україну чи ні, повинні приймати не політики, а тренери. "Локомотив", у свою чергу, обіцяє сприяти тому, щоб пан Алієв вчасно приїздив на збори своєї національної команди".

За матеріалами "Спорт-Экспресс", turnir.com.ua

Зараз ви читаєте новину «"Навіть з трьома паспортами Алієв буде вважатися громадянином Росії" - президент "Локомотива"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі