вівторок, 18 грудня 2007 10:56

"Арсенал" готовий конкурувати з "Динамо" за вболівальників"

Почесний президент київського "Арсеналу" Вадим Рабінович прокоментував останні трансферні новини клубу і пов"язані з ними чутки.

 - В одному з недавніх інтерв"ю ви говорили про готовність запросити в команду ветеранів, з якими вирішить розлучитися "Динамо". Проте днями дали зрозуміти, що захисник Сергій Федоров і півзахисник Валентин Белькевич в сферу інтересів "Арсеналу" не входять...

- Не сумніваюся, що ці гравці комусь опиняться корисні. Але, на жаль, не нам: ми трохи інакше підходимо до формування команди. Більш того, вважаю, що "Арсенал" вже майже укомплектований. Нам потрібно узяти буквально декілька гравців на конкретні позиції.

- "Динамо" виставило на трансфер серба Мар"яна Марковича, марокканця Бадра Ель-Каддурі і бразильця Родрігу. Чи можуть ці футболісти - припустимо, на правах оренди - стати цією взимку "канонірами"?

- Наша позиція принципова: ми не беремо гравців в оренду. Зробили виключення лише для двох, узявши на початку сезону Селезньова і Романчука. Якщо вони захочуть залишитися в "Арсеналі", ми можемо їх викупити. Що стосується можливого придбання футболістів рівня названих вами динамівців, то, щоб нікого не образити, скажу так: хлопці, які грають у нас на тих же позиціях  в цьому і наступному сезонах покажуть гру не гірше, ніж ті, про кого ви мене питали.

- Ви згадали Романчука, правами на яке володіє "Динамо". Чи тільки від рішення самого гравця залежить, залишиться він в "Арсеналі" чи ні?

- Романчук, як і Селезньов, що належить "Шахтареві", весь час знаходяться у нас в підвішеному стані. Кожного разу їх клуби то продовжують з нами угоди про оренду, то забирають їх після її закінчення. Подібна практика мені здається неправильною. У ідеалі обох згаданих гравців я б хотів або бачити як повноправних "канонірів", або не мати справи з орендованими взагалі.

- Отже, ви твердо маєте намір їх придбати?

- Я б сказав інакше: мною зроблена пропозиція президентам "Шахтаря" і "Динамо" Рінату Ахметову і Ігорю Суркісу. Селезньов і Романчук гармонійно вписуються в гру "Арсеналу", в інших же командах вони міцно сидять на лавці запасних. Проте рішення обох клубів відоме - ні "Шахтар", ні "Динамо" нікому нікого не віддають.

- Ви не виключаєте ширшої взаємовигідної співпраці між двома представниками столиці у вищій лізі?

- Воно у нас і так непогане. Ми, наприклад, проводимо на стадіоні імені Валерія Лобановського домашні матчі. Спасибі керівництву "Динамо" за цю можливість - інакше грали б прямо на Хрещатику. Я дружний з Григорієм і Ігорем Суркісами. З останнім з них - давно і серйозно. Що ж до нашої кооперації, то боюся, як би не спрацював зворотний ефект - як показує практика, дербі може бути життєздатним, коли є здорова конкуренція.

"Арсенал" конкуруватиме з "Динамо" як по грі і результатам, так і в боротьбі за уболівальників. Тут наші дружні відносини повинні відходити на другий план. На перший же вийдуть спортивна злість і чесне чоловіче суперництво. Два матчі, зіграних між київськими командами цього року, показали, наскільки серйозними і принциповими можуть бути дербі. Перше завершилося почесною нічиєю - 2:2, друге ж з менш почесним результатом-0:1.

- Наскільки відомо, із закінченням осінньої частини сезону закінчився договір між вашим клубом і захисником Дмитром Парфьоновим. Чи означає це, що цей футболіст в "Арсенал" вже не повернеться?

- Парфьонов гратиме в "Арсеналі", якщо, звичайно, у нього не з"явиться інших ідей. Можу сказати, що поки він цілком підходить "Арсеналу", а "Арсенал" цілком підходить йому. Я вважаю Парфьонова одним з найкорисніших гравців, що виступали в команді в осінній частині чемпіонату, і відпускати його з клубу мені б не хотілося.

- Іншими словами, на перше після відпустки тренування "канонірів" він повинен неодмінно з"явитися?

- Безумовно! Ні про що інше навіть мові бути не може.

- Ви визначилися з гравцями, які покинуть "Арсенал" взимку?

- На жаль, закінчує грати Мізін. Ми з ним попрощаємось, і у весняній частині сезону на полі у складі "Арсеналу" його не побачимо. Розлучимося і з Ярошем, який, на думку тренерського штабу, прогресує менше, ніж хотілося б. Хоча, думаю, це непоганий гравець. У мене, як у президента клубу, є питання до Деметрадзе. Ми з ним повинні поспілкуватися тет-а-тет. Чим це закінчиться - подивимося. От і все наші втрати.

- Наскільки обширним є список можливих новачків?

- Ми першими "прокинулися" на трансферному ринку і підписали контракт з Бечірі з
донецького "Металурга". На мій погляд, цей гравець укріпить наші оборонні ряди. Беремо і бразильця Алана, який з незрозумілих причин сидів на лавці запасних в тому ж клубі. Його я вважаю перспектівнейшим гравцем. Наступного року Алан стане справжньою "бомбою" нашого чемпіонату. Сподіваюся, якісь трансферні знахідки ще будуть. Але купувати гравців пачками ми не станемо - це точно.

- А яка ситуація з іншим легіонером з Донецька, який добре зарекомендував себе кілька років тому у складі "канонірів" - Еммануелем Окодувою, який також виступав останнім часом за "Металург"?
- Ми його також хотіли узяти. Але перед підписанням угоди з"ясувалося, що за регламентом футболіст не може грати протягом одного сезону за три клуби. Справа в тому, що до планованого переходу Окодуви в "Арсенал" він був задіяний в "Металурзі" і російській "Кубані". Тримати ж гравця такого рівня півроку ми собі дозволити не можемо. Де продовжить цей футболіст кар"єру - в Донецьку або Краснодарі - поняття не маю.

- Останнє слово у виборі того або іншого футболіста - за вами або головним тренером?

- У цій справі багато що залежить від фінансів. Але як би там не було, рішення ухвалюємо колегіально.

Джерело: www.sport.com.ua
Зараз ви читаєте новину «"Арсенал" готовий конкурувати з "Динамо" за вболівальників"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі