середа, 01 березня 2017 17:54

Путін визнав у Росії проблему допінгу

Путін визнав у Росії проблему допінгу
Фото: ntv.ru

Російська антидопінгова система не працює, оскільки є достовірні, виявлені випадки вживання російськими атлетами допінгу.

Таку заяву зробив президент Росії Володимир Путін, передає Interfax.ru.

"Найголовніше полягає в тому, що ми повинні прислухатися до вимог Всесвітнього антидопінгового агентства. Тому що треба визнати, що у нас є достовірні, виявлені випадки допінгу. Це абсолютно неприйнятно. Це означає, що чинна російська система контролю за невживанням допінгу не спрацювала, і це наша вина. Потрібно про це сказати прямо і це визнати", – наголосив російський лідер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна Росії "подарувала" Україні медаль Олімпіади-2012

Господар Кремля Путін відхрестився від обвинувачень з боку міжнародних спортивних чиновників про існування в Росії державної системи підтримки допінгу. Він запевнив, що Росія завжди боротиметься з цим явищем.

Розслідування проти представників збірної Росії з біатлону почали після другої частини доповіді Річарда Макларена про вживання заборонених препаратів російськими спортсменами на Олімпіаді-2012 в Лондоні, літній Універсіаді-2013, чемпіонаті світу з легкої атлетики 2013 року в Москві і зимовій Олімпіаді-2014 в Сочі.

Росія залишилася без етапу Кубка світу з біатлону в Тюмені, чемпіонату світу з біатлону, фіналу Кубка світу з лижних гонок та чемпіонату світу з бобслею і скелетону.

У липні минулого року Арбітражний суд в Лозанні залишив дійсним рішення IAAF про відсторонення російських легкоатлетів від участі в Олімпіаді в Ріо. В результаті збірна Росії вирушила у Бразилію не в повному складі.

Зараз ви читаєте новину «Путін визнав у Росії проблему допінгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі