пʼятниця, 15 серпня 2008 10:50

Протасов: хлопці проявили характер, хоч в нас буде серйозна розмова

Після матчу Кубка УЄФА зі швейцарською "Беллінцоною" головний тренер "Дніпра" Олег Протасов відповів на питання журналістів.

- Не можу сказати, що ми сьогодні погано грали. Ми володіли ініціативою, створили дуже багато моментів, забили три м"ячі. Але позначилася наша стара хвороба: у моменти, коли потрібно заспокоїти гру (я маю на увазі, що за рахунку 2:0 потрібно було спокійно контролювати м"яч і ловити суперника), ми припускаємось індивідуальних помилок, після яких доводиться починати все заново. Проте, вважаю, що хлопці проявили характер, хоч в нас і буде серйозна розмова. Після того, як рахунок зрівнявся, вони ожили і почали створювати моменти, закрили суперника на його половині поля. Це можна було робити впродовж всього матчу. Минулого року практично в таких ситуаціях ми двічі зіграли удома внічию з "Белхатовом" і "Абердіном". Хочу сказати, що впевнений в тому, що "Дніпро" зобов"язаний проходити цю команду. Ми всі чудово розуміємо, що сьогодні важлива була перемога. І при тому мінусі, що ми пропустили двічі, суперникові потрібно буде забивати. Вважаю, що в плані проходу в наступне коло у нас повинно бути все нормально.

- З "Шахтарем" ви грали з двома опорними півзахисниками, і сьогодні вибрали ту саму схему.

- Ця карамель обсмоктується кожен матч. Дозвольте мені вибирати склад. Якщо я вас попрошу порахувати, скільки забили наші нападаючі за останній рік, ви, напевно, зараз не відповісте. Ми сьогодні забили три м"ячі і створили моментів на декілька матчів. А якщо для вас принципово, що "Дніпро" повинен грати в два нападаючих, то, напевно, вам прийшов час отримати ліцензію.

- Чому "Дніпру" потрібно пропустити, щоб заграти агресивніше? Уболівальники на трибунах поводяться активніше, ніж футболісти на полі.

- Я ж теж знаходжуся з тієї сторони, яка вимагає. А чому це не виконується? Є якісь нез"ясовні речі, які я не можу зрозуміти. Пригадайте, як ми пропустили перший гол: елементарний пас в ноги суперникові обернувся контратакою. Якщо відверто сказати, чомусь у більшості наших уболівальників створюється враження, що "Дніпро" повинен однією ногою обігравати всі команди. Подивіться, які результати в Лізі чемпіонів і в Кубку УЄФА. З ким легко грати? Я не виправдовуюся. Головне - виграти матч і добиватися результату. А якщо ти при цьому показуєш хороший футбол, звичайно, це великий плюс для команди. Сьогодні всі уміють грати у футбол. Не хочу приписувати суперякості сьогоднішньому суперникові: рахунок повинен був бути абсолютно іншим.

- Можливо, ви недостатньо вимагаєтє?

- Якщо співпрацюєш з людиною, і вона кілька разів не виконує те, що від неї вимагається, розумієш, що, можливо, вона не в змозі це робити. Раз на раз не приходиться. Один помиляється через молодість, інший - через неуважність. Складно всіх судити за однією міркою.

ФК "Дніпро"
Зараз ви читаєте новину «Протасов: хлопці проявили характер, хоч в нас буде серйозна розмова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі