субота, 21 грудня 2019 14:56

"Проблема "Динамо" не в тренері" - Гецко

Закінчилася перша частина футбольного чемпіонату України серед команд прем'єр-ліги. Команди зіграли 17 турів. "Шахтар" лідирує, випереджаючи "Динамо" на 14 очок.
Іван Гецко – колишній нападаючий збірної України – оцінив другу половину 2019 року.

Такий відрив "Шахтаря" від "Динамо" несподіваний?

- Ні, він відповідає співвідношенню сил на сьогоднішній момент. "Шахтар" немає конкуренції у поточному чемпіонаті. Команда сильніша за всіх своїх суперників . Перше місце у поточному сезоні вже не розігрується.

Чи вдається "гірникам" проводити зміну поколінь?

- Я думаю, що перезавантаження вже відбувається. Можливо, воно не таке швидке, як би того хотілося. На це потрібен час. Новачки "Шахтаря" - молоді, талановиті футболісти, які звикають до нових вимог. Поки їм не вистачає міжнародного досвіду. Це помітно в матчах Ліги чемпіонів

Чи не втратить "Шахтар" мотивацію?

- Вона буде завжди. "Шахтар" - професійний клуб, де кожен гравець повинен віддаватися футболу на повну. Потрібно конкурувати за місце у складі. Не граючи у чемпіонаті України, важко буде розраховувати на успіх у єврокубках. Потрібно доводити своє місце у складі команди.

"Десна" грає через короткий та середній пас, намагається контролювати м'яч

В чому проблема "Динамо"?

- Не сказав би, що в тренері. Не важливо, як його прізвище - Хацкевич, Михайличенко чи Сабо. Ряд гравців просто не відповідають рівню команди. Особливо, це стосується легіонерів. З таким рівнем футболістів не можна вирішувати турнірні завдання.

За легіонерів платять великі гроші. Вони повинні грати, але не покажуть того рівня, що від них очікують. При тому, що закривають можливості для своїх молодих гравців.

Що відбувається із Циганковим?

- Не може гравець у такому віці бути стальним. Є спади, є підйоми. Віктор може декілька місяців грати на хорошому рівні, а потім – бути тінню на полі. Ві цього страждає гра та результати "Динамо".

Автор: ФК "Динамо"
  Віктору Циганкову не вистачає стабільності.
Віктору Циганкову не вистачає стабільності.

Завдяки чому "Зоря" змогла так високо піднятися у цьому сезоні?

- Був закладений фундамент Юрієм Вернидубом – попереднім тренером. В гру команди потрібно було внести певні корективи, свіжу кров та поміняти стиль гри. Скрипник додав "Зорі" мотивації, європейське бачення футболу. Футболісти повірили в ідеї тренера. Сьогодні "Зоря" задає тон у грі з будь-якою командою, навіть "Шахтарем" та "Динамо"

Чи зможе "Зоря" кинути виклик "Динамо" у боротьбі за друге місце?

- Вона вже кинула це зробила.

Чим поясните успіх "Десни" у поточному сезоні?

- Я був сам вражений. Команда у першій частині сезону показала дуже якісний рівень гри. При тому, що "зірок" тренер Олександр Рябоконь не має. За якісної роботи тренерського штабу українські футболісти теж вміють грати у футбол. Помітна структура: "Десна" грає через короткий та середній пас, намагається контролювати м'яч.

Ісмаїлі був найкращим

"Колос", "Олімпік", "Дніпро-1" та "Маріуполь" претендують на те, щоб потрапити до топ-6. Хто фаворит?

- "Маріуполь". Команда в Олександра Бабича амбіційна. Має випереджати конкурентів завдяки командним діям, мотивації футболістів.

Для вас не став розчарування виступ "Дніпра-1"?

Автор: З відкртих джерел
  Заслуга високих результатів "Десни" - в тренерській роботі Олександра Рябоконя
Заслуга високих результатів "Десни" - в тренерській роботі Олександра Рябоконя

- Ні.Там рівень гравців залишився придатним тільки для першої ліги.

Юрій Максимов зуміє врятувати "Ворсклу"?

- Швидше, так. І фахівець класний, і така серія невдач не може тривати вічно.

Що відбувається із "Карпатами", які завершили першу частину на останньому місці?

- Дивно, що команда досі не опинилася у першій лізі. Постійна зміна гравців, тренерів, відсутність розуміння куди рухається клуб - така ситуація тягнеться вже років 15. Проблема – в керівництві клубу.

Хто став найкращим гравцем першої частини сезону?

- Лівий захисник "Шахтаря" Ісмаїлі.

Чого очікуєте від другої частини сезону УПЛ?

- Боротьби за друге місце з чотирма претендентами – "Динамо", "Зорею", "Десною" та "Олександрією".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зоря" прогресує найшвидше

Іван Гецко́ — український футболіст та тренер. Виступав за збірні СРСР і України. Автор першого забитого м'яча в історії збірної України (у грі з командою Угорщини, 1992 рік). Один з найрезультативніших нападників за всі чемпіонати України — 67 голів. Виступав за "Закарпаття", "Чорноморець", "Карпати", "Дніпро, "Кривбас" "Аланію", "Маккабі", "Металіст". Провів 4 матчі за збірну України, в яких забив один м'яч. Чемпіон та володар Кубка Ізраїлю та володар Кубка України.

Зараз ви читаєте новину «"Проблема "Динамо" не в тренері" - Гецко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі